Milliyet yazarı 'Bayram Harçlığı' tartışmalarına sert çıktı!

Milliyet gazetesi yazarı Belma Akçura Başbakan Erdoğan'dan bayram harçlı alan muhabiri köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Milliyet yazarı 'Bayram Harçlığı' tartışmalarına sert çıktı!

Belma Akçura bugün yayımlanan yazısında Başbakan'dan bayram harçılığı isteyen muhabir üzerinden gerçekleşen tartışmalarının bir linç kültürü olduğu değerlendirmesinde bulundu. Akçura, "Türkiye’de medya, Başbakan’dan bayram harçlığı isteyen bir muhabir üzerinden kendi meslektaşlarını hedef alarak besleniyor" ifadelerine yer verdi.



Belma Akçura'nın "Medyada etik tartışması linç kültürüne dönüştü" başlıklı yazısı şöyle:



Türkiye’de “bayram harçlığı” çocuklar için bayramın kendisi olunca, büyükler için de ayrı bir şölene dönüşür. Büyüklerle çocukların arasında gelişen ‘sessiz’ bir oyundur aslında... Çocuklar hatırlatmaz, istemez, sizinle pazarlık yapmaz ama elinizi ya da yanağınızı uzattığınız anda bilirler ki, bunun karşılığı “harçlık” olacak. Öyle ki; bazen o çocukluk günlerini özleyen büyükler bile kendi aralarında bu konuda şakalaşırlar.



Ancak önceki bazı bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da ‘bayram harçlığı’ medyanın kâbusu oldu. Çünkü medyanın ‘etik’ değerlerini sorgulaması adına siyasilerle gazeteciler arasında üç olay gerçekleşti:



Birincisi; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan TGRT Haber muhabiri Sultan Akten, bayram harçlığı istedi. Akten’in “Anne baba ile bayramlaşamadık. Bayram geleneklerimiz var malum. Arkadaşlar müsaade ederse ben ilk bayramlaşmamı sizle yapmak ve bayram harçlığımı da babamın yerine sizden almak istiyorum. Babam yanımda değilse devlet baba yanımda” şeklindeki sözleri üzerine Başbakan Erdoğan elini öptürmedi ama 200 TL’yi verirken  “İyi bayramlar, hepinizin adına verdim” demek durumunda kaldı.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin