Milli Gazete yazarı yaşamını yitirdi!

Uzun yıllar Milli Gazete'de "Takvimden Yapraklar" isimli köşede yazılar yazan Mehmet Şevket Eygi, hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Milli Gazete yazarı yaşamını yitirdi!

İslami kesimin önde gelen isimlerinden olan gazeteci-yazar Mehmed Şevket Eygi, bir süredir böbrek yetmezliği tedavisi gördüğü hastaneden evine taburcu edilmişti. Bugün tekrar rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Eygi, saat 22.32'de hayatını kaybetti.



86 yaşında vefat eden Mehmet Şevket Eygi'nin cenaze namazının yarın ikindi namazında İstanbul Fatih Camii'nden kaldırılacağı ifade edildi.



Eygi, “Haberiniz var mı, soruyor musunuz” başlıklı yazısının sonunda ise şu satırları kaleme almıştı:



“Vefatımda kedim sağ olursa, dostlarımdan biri ona sahip çıksın, evine götürsün, ölünceye kadar baksın. Öldüğünde cesedini beyaz bir beze sarıp temiz bir yere gömsün. Mütevazı bir hayvandır. Az yer, çok sevgi ister. Gördüğü sevginin on katını verir. Bakan sevap kazanır. Bu iyiliği yapacak olana şimdiden dua ediyorum, teşekkür ediyorum.”



Temel Karamollaoğlu'ndan başsağlığı mesajı



Yazar Mehmet Şevket Eygi'nin vefat haberinin ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından başsağlığı mesajını yayınladı.



Karamollaoğlu mesajında, "Milli Gazete yazarı, kıymetli mütefekkir ve ilim adamı Mehmet Şevket Eygi'nin ahirete irtihal ettiğini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. İrfan ve hakikat yolunda bir ömür geçiren merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.



Yazar Mehmet Şevket Eygi'nin vefat haberinin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter hesabından başsağlığı mesajını yayınladı.



Erdoğan, "Ülkemizin yetiştirdiği en önemli mütefekkir ve münevverlerden biri olan Muhterem Mehmed Şevket Eygi Beyefendi'nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Mehmed Şevket Eygi'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.



Kalın: Başımız sağolsun



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Eygi’nin vefat haberini Twitter hesabından duyurdu. Sözcü Kalın, yaptığı paylaşımda “Muhterem #mehmetsevketeygi beyi kaybettik. Başımız sağolsun. Mevla gani gani rahmet eylesin. Cenazesi (13 Temmuz Cumartesi) ikindi namazını müteakiben Fatih Camii’nden kaldırılacaktır.” ifadesini kullandı.



MEHMET ŞEVKET EYGİ KİMDİR?



Mehmet Şevket Eygi, 7 Şubat 1933 tarihinde Zonguldak'ta dünyaya geldi. Anne tarafından dedesi Kolağası Neşet Bey'in torunu, öğretmen bir annenin oğlu olarak dünyaya geldi.



Öğrenimine 1940 yılında Galatasaray Lisesi'nin ilkokul kısmında başladı. Burada ünlü kaleci Turgay Şeren, milletvekilliği yapmış fabrikatör Memduh Gökçen, sınıf arkadaşları oldu. Lise döneminde Abdi İpekçi, Mümtaz Soysal ile birlikte okudu. Fransızcayı mükemmel bir seviyede öğrendiği bu okulda Osmanlı nazırlarından Raşit Erer, Birinci TBMM'de Aydın Mebusu olan Enver Tekand, Orhan Şaik Gökyay, Nihat Sami Banarlı, Ahmet Kutsi Tecer gibi önemli hocalardan ders aldı.



Galatasaray Lisesi'nden sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.



Mehmet Şevket Eygi, son olarak Milli Gazete'de köşe yazarlığı yapmaktaydı.



ESERLERİ



Gıybet İlleti



İslami Konular



Birkaç Yazı



Namazı Dosdoğru Kılmak



Yahudi Türkler Yahut Sabetaycılar



Ehl-i Sünnet'i Savunuyorum


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin