MGD BAŞKANI SOYDAN: CAN TANRIYAR´IN TAVRI YAKIŞIKSIZ

Can Tanrıyar´ın MGD Ödülleri´ni protesto etmesi üzerine Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Nurettin Soydan, Medyatava.net´e bir açıklama yaptı. Soydan; "Can Tanrıyar´ın kendi servisindeki ödüllere ipotek koyması yakışıksız bir tavır. Bu hiçbir haber sorumlu müdürüne yakışmaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
MGD BAŞKANI SOYDAN: CAN TANRIYAR´IN TAVRI YAKIŞIKSIZ

MGD gecesinde yaşanan tartışmalar üzerine Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Nurettin Soydan, Medyatava.net'e bir açıklama yaptı. Törenin 1.5 saat geç başalamasının MGD'den değil, yayın için teknik ekibin kayda girememsinden kaynaklandığı belirten Soydan, Can Tanrıyar'ın protestosunu ise şöyle değerlendirdi:

"Gazeteler ve programlar mutfaktan çıkan haberlerle başarı kazanırlar. Gerek Özel Hat'ı gerekse Pazar Keyfi'ni yaratanlar da mutfakta çalışan muhabirlerdir. Onlar emeğinin karşılığı olarak bu ödüllere layık görülmüşlerdir. Ancak hiçbir haber sorumlusunun kendi servisindeki ödüllere ipotek koymaya hakkı yoktur. Can Tanrıyar'ın tavrı yakışıksızdır"



Petek Dinçöz'ün de ödülünü almamasını değerlendiren Soydan; "Can Tanrıyar'ın hayat arkadaşı. Aynı tavır içinde yer aldılar. Petek isterse ödülünü kendisine ileteceğiz. Bu ödüller 120 bin kişinin oylarıyla belirlendi. Oylarda herhangi oynama yapılmadı. Kimseye verecek hesabımız yok" dedi.



Tanrıyar'ın yönlendirmesiyle ödülü iade eden muhabirler içinde MDD üyesi olanların dernekten ihraç edilmesi gerektiğini söyleyen Soydan; "Bu durumu yetkili kurullarda görüşeceğiz. Muhabir arkadaşların da yapabileceği çok şey yoktu. İhraç kararı çıkacağını sanmıyorum" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin