'Mevlana'ya başrol adayları Hollywood'dan

İran ve Türkiye’nin ortak yapımı olarak düşünülen Mevlana filminin başrolü için Hollwood'dan bir aktör düşünülüyor.

Google Haberlere Abone ol
'Mevlana'ya başrol adayları Hollywood'dan

İran ve Türkiye’nin ortak yapımı olarak düşünülen Mevlana Sinema Filmi projesinin Türkiye'deki yöneticilerinden ve Televizyon ve Sinema Yapımcıları Derneği (TESİYAP) Başkanı Erdal Tuşunel, gelecek yıl çekilmesi öngörülen film için iki hikaye hazırlandığını belirtti.



Film projesi hakkında AA muhabirinin sorularını cevaplayan Tuşunel, sinemanın gücüne dikkati çekerek, film sayesinde Mevlana hakkında yanlış bilinen bazı hususları da ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.



Tuşunel, bunun için Mevlanaşinas diye bilinen uzmanlara ve akademiyenlere danışacaklarını ifade ederek, “Mevlana hakkında yanlış bilinen birçok şey de küçük küçük silinecek” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:



“Bir Mevlana belgeseli çekmeyi düşünmüyoruz. İzleyiciyle buluşmayan filmin hiç bir önemi yoktur. İzleyiciyle buluşacağı zaman da işin parametreleri daha farklı. Film, ne kadar çok insanla buluşabilir, ne anlatabilir ve insanların aklında ne kadar kalabilir. Biz uzun zamandır hep Mevlana’nın bir sinema filmi olarak nasıl anlatılabileceğini düşündük. Yoksa Hz. Mevlana derya deniz neresini anlatsak eksik kalacaktır."



Filmin hikayesi New York’ta başlayacak



Tuşunel, proje için iki hikaye hazırlandığını ve filmin çekimlerini gelecek yıl hem Türkiye hem de İran'da başlatmayı planladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:



“ Film için biri çok modern tarzda diğeri ise klasik dram alanında iki hikayemiz var. İlk hikaye New York’ta başlıyor. Oradaki siyahi bir meczup bir bilim adamının dikkatini çekiyor. Sonra zaman içinde iletişim kuruyorlar ve bilim adamı bu meczubun peşinden Anadolu’ya kadar geliyor. Daha sonra bu siyahinin bir meczup değil,Mevlana ile manevi bağlantıları olan bir derviş olduğu anlaşılıyor. Zaman kavramını anlatan, heyecanlandırıcı, fantastik ve günümüz sineması tarzında bir hikaye düşünüldü.”



Başrol için Hollywood’dan bir aktör düşünülüyor



Amerikalı aktör George Clooney’in filmin başrol oyuncusu olarak düşünüldüğünü ifade eden Erdal Tuşunel, bunun nedenini de şöyle açıkladı:



“George Clooney’in sinemadaki rolleri realist ve inandırıcıdır. Böyle ciddi ve riskli konuyu ele alınca onun gibi inandırıcı ve seyirciyi ikna edici bir karaktere ihtiyacınız var.” (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin