Mevlana vefatının 750. yıldönümünde anıldı. Mevlana kimdir? İşte Mevlana'nın en ünlü sözleri

Mevlana Celaleddin-i Rumi ölümünün 750'nci yıldönümünde Anadolu'nun ilk Darülhadisi Taşmescit’te Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından "Hz. Mevlana’yı Anma Gecesi" düzenledi. Anadolu’nun ilk Darülhadisi Taşmescit’te bulunan Çankırı Mevlevihanesi’nde, ÇAKÜ ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile düzenlenen programda, Konya Büyükşehir Belediyesi semazen ekibi tarafından Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Ayini Şerif-i okundu.

Google Haberlere Abone ol
Mevlana vefatının 750. yıldönümünde anıldı. Mevlana kimdir? İşte Mevlana'nın en ünlü sözleri

Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Ayini Şerif-i icrası sonrası Semazenbaşı Muhammed Ali Şahin, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’ye gönderilen Sema Kavuğunu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Çiftçi’ye takdim etti. Böylesine önemli bir gecede önemli bir mekânda Konya Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf ve Semazen ekibini misafir etmekten duydukları memnuniyeti ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Çiftçi, güzel icraları için ekibe teşekkür etti ve plaket takdimi gerçekleştirdi.

"HZ. MEVLANA'YI MİNNETLE RAHMETLE ANIYORUZ"

Konuşmalarında Rektör Çiftçi’ye teşekkür eden Semazenbaşı Muhammed Ali Şahin, "Hz Mevlana'nın 750. vuslat yıldönümünde bugün Çankırı’dayız. Çankırı Karatekin Üniversitesi ev sahipliğinde manevi ruhu yüksek bir mekan olan Anadolu’nun ilk Darülhadisi içerisinde bulunan Çankırı Mevlevihanesi’nde Hz. Mevlana'yı anma gecesinde Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Ayini Şerif-i icra ettik. Hz. Mevlana'yı minnetle rahmetle anıyor ve ev sahipliği için Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi nezdinde tüm üniversite çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Etkinliğe ÇAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Çiftçi, Genel Sekreter V. Sadık Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MEVLANA KİMDİR?

Mevlana 13. yüzyılda Anadolu'da yaşamış bir Fars tasavvufçu, ilahiyatçı ve Sufi bir mistik şairdir. 30 Eylül 1207 Afganistan doğumlu Mevlana 17 Aralık 1273'te Konya'da vefat etti.

İslâmiyetin özünü bilen; tefsir, hadis, kelâm gibi dinî ilimlere vâkıf; döneminin düşünce hayatına hâkim, âlim, mutasavvıf, şair olan Mevlana, tarihin müstesna maneviyat önderlerinden biri haline gelmiştir. Hoşgörü ve barışın sembolü olan Mevlana Celaleddin Rumi din bilginidir. 

Mevlana'nın 7 öğüdü;

- Cömertlik ve yardım etme konusunda akarsu gibi ol

- Şefkat ve merhamette güneş gibi ol

- Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol

- Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol

- Tevazu ve alçakgönüllükte toprak gibi ol

- Hoşgörülülükte deniz gibi ol

- Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin