Metin Akpınar ve Müjdat Gezen polis eşliğinde adliyeye götürüldü

Sanatçı Metin Akpınar, bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle polis eşliğinde adliyeye getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Metin Akpınar ve Müjdat Gezen polis eşliğinde adliyeye götürüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Halk Tv'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle "bdelini ödeycekelr" diyerek hedef gösterdiği sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldı.



Metin Akpınar ve Müjdat Gezen evlerine gelen polis eşliğinde ifadeleri alınmak üzere Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.



Akpınar, evinden çıkışta yaptığı açıklamada "Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz" dedi. Akpınar, adliye girişinde gazetecilerin sorusu üzerine "Evden polis arkadaşlar aldı" diye konuştu.



Polis aracına binmeyi kabul etmedi



Gezen'in Kadıköy'deki evine sabah saatlerinde polis geldi. Polis aracına binmeyi kabul etmeyen Gezen kendi aracıyla polis eşliğinde adliyeye gidiyor.



Gezen: Kimseye benim vatanseverliğimi yargılama hakkı vermiyorum



Odatv'ye konuşan Müjdat Gezen "Savcıya gidiyorum. İfade vereceğim. Benim söylediğim şey belli. Biraz sonra savcılıkta da söyleyeceğim. Yalnız Recep Tayyip Erdoğan'a değil hiç kimseye, benim vatanseverliğimi yargılama hakkı vermiyorum" dedi.



Akpınar: Bunu hak edecek bir şey yapmadık



Metin Akpınar da şu açıklamayı yaptı:



"Savcı gelecek ifademizi vereceğiz. Bizim programdan sözlerimiz cımbızlanarak yanlış ifadeler basında yer aldı. Herhalde o bilgi de Cumhurbaşkanına yanlış iletildiği için o da ‘hesabını verirsiniz’ diye konuştu. Biz bunu hak edecek bir şey yapmadık. Bütün konuşma metninde de ne Cumhurbaşkanının adı geçmiştir ne hedef alınmıştır. Biz sadece çağdaş demokrasinin ülkemizde uygulanması bağlamında tarifler yapmaya çalıştık."



Ne söylemişlerdi?



Halk Arenası programına katılan Metin Akpınar, Eugene Ionesco’nun 2. Dünya Savaşı öncesinde başlayan ve daha sonra Avrupa’yı kasıp kavuran totaliter rejimlerin insanlığı nasıl yavaş yavaş ele geçirdiğini anlattığı Gergedanlar oyunundan alıntı yaparak şöyle konuştu: “Biz bu oyunu oynadık. Gergedanlar giderek artarlar ve sevimsiz gergedanlar için güzel sözler söylenmeye başlar. Giderek herkes gergedan olur... En sonunda ben insan doğdum insan kalacağım diye bağırılır. Sadece postallı gergedanlar değil, kökten dinci ve etnik ayrımcı gergedanlar kargaşa ve bölünmeyi maalesef bunlar yapıyor. Bunların karşısında insan olarak durarak saf dışı edebiliriz. Eğer bu polarizasyon böyle devam ederse bırakın sokakta hak aramayı Allah korusun iç savaşa kadar gideriz. Bundan kurtulmanın tek yolu da demokrasidir. Oraya ulaşabilirsek kavga dövüş olmaz. Eğer ulaşamazsak her faşizmin karşılaştığı gibi liderlerini ayağından asarlar ya da mahzene atarlar. Bize yazık olur, biz harap oluruz. Bu güzel ülkeye kıymasınlar. Bizim demokrasi adına direnmemiz gerekir.”

Gezen de programda “Herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor, millete ‘haddini bil’ diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan, sen benim, bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın. Haddini bil” ifadelerini kullanmıştı. 



Metin Akpınar ve Müjdat Gezen polis eşliğinde adliyeye götürüldü


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin