'MESAM’da demokrasi, fikir özgürlüğü, adalet ve hukuk' isteniyor ama herkese değil, sadece kendilerine'

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'yle (MESAM) ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
'MESAM’da demokrasi, fikir özgürlüğü, adalet ve hukuk' isteniyor ama herkese değil, sadece kendilerine'

Eyüboğlu, yazısında, bir dönem haksız yere kurumdan ihraç edilen MESAm yöneticilerinin, şimdilerde aynı haksızlıkları kendilerine muhalefet edenlere uyguladıklarını belirtti.



İşte, Ali Eyüboğlu'nun bugünkü yazısının ilgili bölümü:



"MESAM’DA HAK VE HUKUK  YÖNETİME GELENE KADAR 



Ülkemizde alanında en eski ve en çok üyeye sahip Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin bir özelliği daha var.



MESAM aynı zamanda eski başkan ve yönetim kurulu üyelerini ihraç edip, mahkeme kararlarıyla tekrar üye yapmak zorunda kalan bir meslek birliği. Ali Rıza Binboğa, Faruk Demir ve Arif Sağ gibi MESAM başkanları, Cahit Berkay, Metin Karataş, Suat Suna, Ali Yavuz, Ali Haydar Timisi ve Recep Ergül gibi yöneticilerle İsmail Türüt, Kadir Tapucu, Celal Ulusu, Ali Çağan, Hüseyin Aslan ve Lütfü Gültekin gibi eser sahipleri bunlardan bazıları. MESAM’da Ali Yavuz ve Ali Rıza Gündoğdu gibi iki kez ihraç edilip, ikisinde de mahkeme kararıyla geri dönenler bile var. Arif Sağ, Faruk Demir, Ali Rıza Binboğa ve Ali Yavuz, yargı kararıyla yeniden üye olmakla kalmadı, genel kurullarda üyelerin oylarıyla MESAM’a tekrar yönetici oldu. Buna rağmen her dönemde sürdü Haysiyet Kurulu’nun üyeler hakkındaki haksız ve hukuksuz ihraç işlemi.



Yönetime seçilenlerin kendilerini haksız ve hukuksuz ihraç ettiklerini yargı kararıyla ispat edenlerin, yönetici olduklarında aynısını kendilerine muhalefet edenlere yapması da işin en hazin yanı. Hepsi, “MESAM’da demokrasi, fikir özgürlüğü, adalet ve hukuk” istiyor, ama herkese değil, sadece kendilerine..."



 


Etiketler ali eyüboğlu mesam
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin