Merhaba Güzel Vatanım filminine görkemli gala

Ahmet Ümit'in hikayesini anlatan ‘Merhaba Güzel Vatanım’, 1 Kasım vizyona girecek.

Google Haberlere Abone ol
Merhaba Güzel Vatanım filminine görkemli gala

Yolu Moskova'dan geçen dünya şairi Nâzım Hikmet'in hayatı ile onu örnek almış ve tıpkı onun gibi hayatının bir dönemini Moskova’da geçirmiş Ahmet Ümit'in hikayesini anlatan ‘Merhaba Güzel Vatanım’ın galası İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ev sahipliğinde, 25 Ekim Cuma akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.



Merhaba Güzel Vatanım filminine görkemli gala



1 Kasım’da vizyona girmeye hazırlanan filmin galasına İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Lale Mansur, Cem Mansur, filmin senaristi Ahmet Ümit, başrol oyuncularından Yetkin Dikinciler, Serkan Altıntaş, Pelin Batu gibi siyaset ve sanat dünyasından önemli isimler katıldı. Osmantan Erkır’ın sunuculuğunu yaptığı gecede filmin gösterimi öncesi yapılan teşekkür konuşmaları sırasında Ekrem İmamoğlu ve Yetkin Dikinciler Nâzım Hikmet’in şiirlerinden bölümler okudular.



Merhaba Güzel Vatanım filminine görkemli gala - Resim : 2



Senaryosunu Ahmet Ümit’in yazdığı ‘Merhaba Güzel Vatanım’ın yönetmenliğini uzun yıllardır birçok belgesel hazırlamış olan Cengiz Özkarabekir üstlendi. İki yazarın gerçek hayat hikayelerinden yola çıkan filmde, Nâzım Hikmet’in Moskova’ya uzanan yolculuğunun, Ahmet Ümit’in fırtınalı hayatı ve 1980’li yıllarda Moskova’ya gidişi üzerindeki etkileri anlatılıyor.



Merhaba Güzel Vatanım filminine görkemli gala - Resim : 3



Oldukça farklı bir kurgusal dille anlatılan ‘Merhaba Güzel Vatanım’da, Nâzım Hikmet’e Yetkin Dikinciler hayat verirken, Ahmet Ümit’i de genç oyuncu Serkan Altıntaş canlandırıyor. Yaklaşık 150 kişiyi yan rollerde izleyeceğimiz yapımda Berna Laçin, Pelin Batu, Umut Beşkırma, Levent Üzümcü, İskender Bağcılar, Mehmet Tokat, Alper Türedi, Kutay Şahin, Adnan Kürkçü, Ayhan Bozkurt, Edis Atiker, Enes Kava gibi usta ve genç isimler de rol alıyor.



Merhaba Güzel Vatanım filminine görkemli gala - Resim : 4



West İstanbul Marina’nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen projenin müziklerinde Cem Erman’ın imzası bulunuyor. ‘Merhaba Güzel Vatanım’, 1 Kasım 2019’da CGV Mars Dağıtım’ıyla Türkiye’de vizyona girecek.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin