Mehmetçik Kutlu Zafer'e Türkiye’nin en büyük platosu!

TRT 1 dizisi için Türkiye’deki en büyük plato hazırlandı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmetçik Kutlu Zafer'e Türkiye’nin en büyük platosu!

İsmail Hacıoğlu, Cansu Tosun, İsmail Ege Şaşmaz, Ogün Kaptanoğlu, Berk Erçer, Özgü Kaya, Dilşad Çelebi, İsmail Hakkı Ürün’ün aralarında bulunduğu oyuncu kadrosuyla ve konusuyla dikkat çeken 'Mehmetçik Kutlu Zafer' dizisinin Hollywood filmlerini aratmayan platosu ve çekim teknikleri dikkat çekiyor.



Mehmetçik Kutlu Zafer'e Türkiye’nin en büyük platosu!



'Mehmetçik Kutlu Zafer' dizisi için İstanbul’da Riva’da 180 dönüm arazi üzerine 60 tane sokağı, kalesi, camisi, hastanesi, evleri, konakları, çarşısı, hanları, meydanları, kışlası ve Dicle Nehri ile tam bir “Kut” şehri inşa edilerek Türkiye’deki en büyük plato hazırlandı.



Mehmetçik Kutlu Zafer'e Türkiye’nin en büyük platosu! - Resim : 2



“Mehmetçik Kutlu Zafer” için kurulan şehrin altında 1.40 metre çapında 1 kilometre uzunluğunda tünel kazılırken yine yer altında 10 metre hücre tipi tünel odaları oluşturuldu.



Mehmetçik Kutlu Zafer'e Türkiye’nin en büyük platosu! - Resim : 3



Dizi için 1.70 metre derinliğinde 700 metrekarelik blue box havuzu inşa edildi. Bu havuz boyut ve derinlik olarak dünyanın en büyük blue box havuzlarından biri olma özelliğini taşıyor.



Mehmetçik Kutlu Zafer'e Türkiye’nin en büyük platosu! - Resim : 4



“Mehmetçik Kutlu Zafer” için ana plato dışında İstanbul Şile’de 100 dönümlük arazide açık hava platosu oluşturuldu. Açık hava platosunda savaş sahnelerinin çekimi için 1.80 metre boyunda 2 metre genişliğinde ve 2 km uzunluğunda siperlerle çadır ordugah oluşturuldu.



Mehmetçik Kutlu Zafer'e Türkiye’nin en büyük platosu! - Resim : 5



“Mehmetçik Kutlu Zafer” için özel tasarım atölyesi ve 10 adet sanat deposu kurulurken; 60 kişilik sanat ekibi tarafından döneme ait binlerce silah, mühimmat, mermi ve onlarca top hazırlandı.



Mehmetçik Kutlu Zafer'e Türkiye’nin en büyük platosu! - Resim : 6



Türk ve İngiliz askeri çadırları, sahra ve hastane ile Arap aşiret çadırları olmak üzere döneme ait 350 adet çadır üretilirken; 150 bin metre kumaş ve deri  kullanılarak döneme ait Türk askeri, Arap Aşireti, İngiliz askeri ve dönem halkına ait binlerce kostüm dikildi.



Mehmetçik Kutlu Zafer'e Türkiye’nin en büyük platosu! - Resim : 7



“Mehmetçik Kutlu Zafer” dizisi için 60 tane at satın alınarak bir at çiftliği kuruldu. Bunun yanında dizide kullanılan onlarca deve, koyun ve keçi de platoda kendilerine hazırlanan bölümde bakılıyorlar.



Mehmetçik Kutlu Zafer'e Türkiye’nin en büyük platosu! - Resim : 8



Mehmetçik Kutlu Zafer'e Türkiye’nin en büyük platosu! - Resim : 9


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin