Mehmet Ali Erbil'in kardeşi o haberlere isyan etti!

Prof. Dr. Yeşim Erbil yeni bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Ali Erbil'in kardeşi o haberlere isyan etti!

Yoğun bakımda tedavisi devam eden ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in doktor kız kardeşi Yeşim Erbil yeni bir açıklama yaptı.



Mehmet Ali Erbil’in 40 kilo verdiği ve gırtlağının delindiği iddia edilmişti. Usta komedyenin kardeşi Prof. Dr. Yeşim Erbil, söz konusu iddialarla ilgili Instagram hesabından bir açıklama yayınladı.



Yeşim Erbil’in açıklaması şöyle:



"Bu paylaşımları abimin durumunu merak eden ve her gün soranlar için yapıyoruz. Ben bu hastalık sürecine kadar ortada olmayan bir kardeştim. Malinin kardeşi olduğumu bile bazılarınız yeni öğrendi. Şimdi bana ihtiyaç var ve ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Hatalı bilgiler olmaması için buradan açıklamalar yapıyorum. Dünden beri çeşitli açıklamalar yapılıyor. ‘Gırtlağı delindi’, ’40 kg verdi’, ‘Organları çöktü’ gibi… Hastanede hastamızı beklerken ziyarete gelen dostları ile bazı şeyler paylaşılıyor, bunlar bazen çok detay bilgiler olabiliyor. Bu bilgilerin başkaları ile paylaşılması bana göre hiç doğru değil. ‘Gırtlağı delindi’ olarak iletilen şey ‘trakeostomi’dir. Uzun süre yoğun bakımda kalan hastalara daha iyi solunum desteği yapılması için uygulanır. Belli bir süre sonra normal hale döner.



Ben bile bu işlemin yapılacağını bildiğim halde abime uygulanacak olması ile etkilendim. Çünkü abim bir ‘sanatçı’, çok özel bir ses ve yeteneğe sahip. Trakeastomi işleminden psikolojik olarak rahatsız oldum. Abim farkına vardığında mutlaka o da çok üzülecek. Belki bu durum hemen ortadan kalkabilir diye de sizlerle paylaşmadık. Ayrıca bu işlem tedavinin bir parçası. Kaç damarına kaç kez kateter takıldı, çıkarıldı gibi ayrıntıları yazmadığımız gibi bunu da paylaşmadık. Çünkü gerekli bir bilgilendirme değildi. Sezin’in (Erbil) dostça anlattığı detaylar çığ gibi haber oldu. Kim tartmış da 40 kilogram kayıp olduğunu söylüyor. Tabi ki zayıfladı bu çok doğal. Organ nakli gibi bir durumda bu hastalıkta söz konusu değil. Beklemek zor ve yorucu en büyük zorluk da abime tabi.



Özetle: Solunum cihazından henüz ayrılamadı, infeksiyon kontrol altında, böbrek fonksiyonları kontrol altında. Solunum cihazından ne zaman ayrılabileceği tamamen vücudunun direncine bağlı. Tüm tedaviler milimetrik ayarlarla yapılıyor, tüm doktorlarına teşekkür ederiz."






 


 

 



 




Bu gönderiyi Instagram'da gör


 



 

 

 



 

 



 

 

 



Hepinize selam ve sevgiler. Bu paylaşımları abimin durumunu merak eden ve her gün soranlar için yapıyoruz.  Ben bu hastalık sürecine kadar ortada olmayan bir kardeştim. Malinin kardeşi olduğumu bile bazılarınız yeni öğrendi. Şimdi bana ihtiyaç var ve ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Hatalı bilgiler olmaması için buradan açıklamalar yapıyorum. Dünden beri çeşitli açıklamalar yapılıyor. "Gırtlağı delindi" "40 kg verdi" "organları çöktü" gibi... Hastanede hastamızı beklerken ziyarete gelen dostları ile bazı şeyler paylaşılıyor, bunlar bazen çok detay bilgiler olabiliyor.  Bu bilgilerin başkaları ile paylaşılması bana göre hiç doğru değil. "Gırtlağı delindi" olarak iletilen şey "trakeostomi" dir. Uzun süre yoğun bakımda kalan hastalara daha iyi solunum desteği yapılması için uygulanır. Belli bir süre sonra normal hale döner. Ben bile bu işlemin yapılacağını bildiğim halde abime uygulanacak olması ile etkilendim. Çünkü abim bir "sanatçı", çok özel bir ses ve yeteneğe sahip. Trakeastomi işleminden psikolojik olarak rahatsız oldum. Abim farkına vardığında mutlaka o da çok üzülecek. Belki bu durum hemen ortadan kalkabilir diye de sizlerle paylaşmadık. Ayrıca bu işlem tedavinin bir parçası. Kaç damarına kaç kez kateter takıldı, çıkarıldı vs gibi ayrıntıları yazmadığımız gibi bunu da paylaşmadık. Çünkü gerekli bir bilgilendirme değildi. Sezinin dostça anlattığı detaylar çığ gibi haber oldu. Kim tartmış da 40 kg kayıp olduğunu söylüyor. Tabi ki zayıfladı bu çok doğal.  Organ nakli gibi bir durumda bu hastalıkta söz konusu değil. Beklemek zor ve yorucu en büyük zorluk da abime tabi. ÖZETLE: Solunum cihazından henüz ayrılamadı, infeksiyon kontrol altında, böbrek fonksiyonları kontrol altında. Solunum cihazından ne zaman ayrılabileceği tamamen vucudunun direncine bağlı. Tüm tedaviler milimetrik ayarlarla yapılıyor, tüm doktorlarına teşekkür ederiz. TÜM HASTALARA ALLAH ŞİFA VERSİN. Dualarım abim ve tüm hastalar için.  HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM SAĞOLUN VAROLUN... @mehmetalierbil @sezinerbil @yasminerbil @mustierbil



Dr.Yesim Erbil (Genel Cerrahi) (@prof.dr.yesimerbil)'in paylaştığı bir gönderi (27 Kas, 2018, 4:23öö PST)




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin