MEHMET ALİ AYDINLAR: BİZİM DEĞİL UEFA'NIN KARARI

Türkiye gündemini günlerdir meşgul eden 'futbolda şike' iddiaları yüzünden bugün Fenerbahçe UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi'nden men edildi. TFF Başkanı Aydınlar, canlı yayında nedenlerini anlattı

Google Haberlere Abone ol
MEHMET ALİ AYDINLAR: BİZİM DEĞİL UEFA'NIN KARARI

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına katılan Mehmet Ali Aydınlar; ''UEFA'dan dün öğleden sonra yazı geldi. Kulüp başkanlarıyla toplantı halindeydik. Nihat Özdemir ve Ali Koç'la görüşme yaptım. Oradaki yazıda Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağını, Fenerbahçe'nin özveride bulunması gerektiğini aksi takdirde FB'yi almayacaklarını, Türkiye'ye 8 yıla kadar ceza vereceği söyleniyordu. Bu bizim yaptırımımız değil, UEFA'nın isteği. Bugün saat 12.00'ye kadar süre vermişlerdi. Öğleden sonra UEFA ile temasa geçtik. Bizim 15 Ağustos'taki karara bağlı olduğunu söylemişti Fenerbahçe yönetimi, bu konuda cevap veremeyeceklerini söylemişlerdi. Ali Koç'la görüşme yaptık, Ali Yıldırım'la da durumu değerlendirdik. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Aksi takdirde Türkiye de ceza alacaktı. Yönetim Kurulu olarak bu kararı aldık.'' dedi.


Program sırasında yorgun olduğu her halinden belli olan Aydınlar; ''Bunların olacağını bilseydim Başkan olmazdım.'' diyerek yaşadığı sıkıntıları dile getirmeye çalıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin