Medyatava'nın haberi ses getirdi! TGS, Cumhuriyet gazetesini uyardı: Kabul etmiyoruz

TGS, Cumhuriyet gazetesi çalışanlarına uygulanan 'prim' sistemine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava'nın haberi ses getirdi! TGS, Cumhuriyet gazetesini uyardı: Kabul etmiyoruz

Medyatava, Cumhuriyet gazetesinde yeni uygulamaya konulan "prim ödüllendirmesi/desteği"ne, çalışanların imzaladıkları bir bildiriyle itiraz ettiğini dün duyurmuştu.



Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Cumhuriyet gazetesinin bu uygulamasını yayınladığı bir açıklamayla sert eleştirdi.



TGS'den yapılan açıklamada; "Emek, demokrasi, basın özgürlüğü kaygıları olan bir gazetenin, işçileri ve emekçileri sömürmek üzere ortaya çıkartılan performans uygulamasını çalışanlarına dayatılmak istenmesi kendi sözünü inkar anlamına gelecektir" denildi.



CUMHURİYET GAZETESİNDE PRİM KRİZİ



İşte, TGS'nin o açıklaması:



Cumhuriyet Gazetesi yönetiminin çalışanlara dayattığı prim uygulaması kabul edilemez. Son günlerde çalışanlar arasında ayrımcılık yaratacak, gazeteciler arasındaki dayanışmayı rekabete dönüştürecek performans uygulaması Cumhuriyet gazetesinin 90 yıllık tarihine yakışmayacak bir zihniyet ürünüdür. Emek, demokrasi, basın özgürlüğü kaygıları olan bir gazetenin, işçileri ve emekçileri sömürmek üzere ortaya çıkartılan performans uygulamasını çalışanlarına dayatılmak istenmesi kendi sözünü inkar anlamına gelecektir. 



İktidarın yoğun baskısı altında olan gazete için çözüm çalışanları ayrıştırmak değil birbirleri arasındaki dayanışmayı arttırmak olmalıdır.



Büyük çoğunluğunun  üyemiz olduğu Cumhuriyet gazetesinde çalışanlara, sendikaya sorulmadan yapılmak istenen bu dayatmayı kabul etmemiz mümkün değildir.



Performans sistemi getirmeyi amaçlayan bu uygulamaya karşı üyelerimizin topladıkları imzalar demokratik bir tepkidir. Bu tepkiden de görüleceği gibi çalışanların onaylamadığı hiç bir sistem zorla dayatılmamalıdır.



Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) olarak Cumhuriyet yönetimine çağrımız şudur; prim sistemi uygulama niyetinden vazgeçin, çalışanlarınızdan daha fazla performans bekliyorsanız üyesi oldukları TGS ile masaya oturarak bir an evvel toplusözleşmeyi imzalayın ve iş barışının sağlanmasına katkı sunun. Cumhuriyet'te çözüm toplusözleşmedir.



Bu öneriler dışında üyelerimiz iş yükünü arttıracak, iş barışını bozacak, rekabeti yaratacak hiçbir öneriyi kabul etmeyeceğimizi, bu uygulamalara karşı gereken tepkiyi göstereceğimizi Cumhuriyet yönetimine ve kamuoyuna duyururuz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin