Bağımsız medyada yayınlanan yolsuzluk haberlerine karşı, yargı yoluyla misilleme başlatıldı. Tekzip kararlarının yeni merkez üssü, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi oldu.
Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre Türkiye’yi, “basın özgürlüğü” konusunda Tanzanya’nın bile gerisine düşüren AKP Hükümeti’nin medya kuruluşlarına yönelik doğrudan ve dolaylı baskılarının ardı arkası kesilmiyor. 12 yıllık iktidarı döneminde, medya kuruluşlarını kontrol etmek için, “Alo Fatih” hattı oluşturan hükümet, “fırçalama”, “kredilerini dondurma”, “vergi müfettişi gönderme”, “reklamları kesme” gibi cezaların etkili olmadığı medya organları için “tekzip” ile baskı altına alma metodu geliştirdi. Özellikle 17 Aralık operasyonları sonrasında, büyük bir algı operasyonu başlatan hükümet, bağımsız basında yer alan “yolsuzluk ve rüşvet” haberlerine ilişkin tekzip metni yayınlatarak, “algı operasyonu” gerçekleştirmeye başladı. Bu operasyonun merkez üssü ise İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi oldu.
Medya ile ilgili tüm davaların adeta itiraz merci olarak faaliyet gösteren İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, verdiği aleyhte kararlarla basın sektörünü adeta ayağa kaldırdı. Hükümet üyeleri ve bürokratların ardından, bazı şirketler de tekzip kararı aldırmak için mahkemenin kapısında kuyruğa girdi. Özellikle bağımsız medya kuruluşları ile ilgili tüm davaların ve itirazların aynı mahkemede açılması, bu konudaki endişeleri arttırdı. Haberin devamını okumak için tıklayınız.