MEB ve AA eğitim muhabiri yetiştirecek

AA ve MEB eğitim muhabirleri yetiştirmek için anlaşmaya vardı.

Google Haberlere Abone ol
MEB ve AA eğitim muhabiri yetiştirecek

Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisinde, Milli Eğitim Bakanlığıyla imzalanacak protokol çerçevesinde eğitim muhabirlerine yönelik ortak program düzenlenmesi konusunda mutabakata varıldı. 



AA Editör Masası'na konuk olan Milli Eğitim Bakanı Nabi  Avcı, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk’ten Anadolu Ajansı’nın yurt içi ve dışında son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi aldı.



Bakan Avcı, AA'da yaşanan gelişmelerden dolayı Öztürk’ü tebrik ederek, Anadolu Ajansı'yla birlikte bir eğitim muhabirleri semineri yapmayı önerdi.



Seminerin Anadolu Ajansı’nın koordinasyonun olabileceğini belirten Avcı, “Birlikte bir Eğitim Muhabirleri Semineri de yapabiliriz. Gönüllü katılıma açık Eğitim Muhabirleri Semineri yapabiliriz. Önce ulusal medyadan başlayabilir. Belki daha sonra başka bir vesiyle buraya gelen yabancılara da Türkiye’de verilen eğitimle ilgili haberler konusunda bilgiler paylaşırız" diye konuştu.



Eğitim haberleri konusunda yapılan haberlerin geniş kitlelere ulaştığı için önemli olduğuna işaret eden Avcı, buradaki bilgi yanlışlarının kargaşa algısı yarattığını söyledi.



Bakan Avcı'nın önerisi üzerine AA Genel Müdürü Öztürk de 'Böyle bir eğitim semineri biz açarız tabii. Aramızda bir protokol imzalayıp Akademide bu çalışmayı yapabiliriz" dedi. 



Bakan Avcı da "Çok iyi olur" diye karşılık verdi. 



Öztürk, Bakan Avcı'ya Anadolu Ajansı'nın son bir yılda dünya üzerinde açtığı ofis sayılarında da büyük bir artış gösterdiğini, 84 ülkede 71 aynı etnik kökene sahip haberci çalıştırıldığını söyledi. 



AA'nın yayın dili sayısının 1 Eylül'de deneme yayınına başlayan Arnavutça ile 8 olduğunu belirten Öztürk, Ajansın özellikle uluslararası yayın organlarındaki fotoğraf yayınlarında büyük bir artış olduğuna dikkati çekti. 



Öztürk, "Time'dan, New York Times'a kadar, The Guardian'a kadar her yerde fotoğraflarımız yayımlanıyor. Ortadoğu'da çok önemli habercilik çalışmaları yaptık ve şu anda dünyanın en çok Arapça haber üreten ajansı olduk. Reuters ve AP'den de fazla. Ortadoğu'nun da en güçlü haber ajansıyız" diye konuştu. 



“Haber Akademisi yabancı gazetecileri de yetiştirmeye başladı"



100. yıl vizyonu kapsamında kurulan Haber Akademisinin de uluslararası düzeyde çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Öztürk, “Haber Akademisi yabancı gazetecileri de yetiştirmeye başladı. Azerbaycan’dan gelen gazetecilerin ardından önümüzdeki ay Tunus’tan gelecek 20 gazeteciye 2 ay hızlandırılmış temel gazetecilik eğitimi vereceğiz. Uluslararası ve teknolojiyle ilgili eğitimler vermiş olacağız. Şu anda da 30 kişilik ekibe savaş muhabirliği eğitimi veriyoruz. TSK ve Polis Akademisi işbirliğiyle ve Ajans ortak yapıyor bu çalışmayı" dedi.



Öztürk, bilgi çağında enformasyon bombardımanı altında yaşandığını ifade ederek, bu bombardıman altında bilgiyi bulmak, kategorize etmek ve hedef kitlenin anlayacağı şekle sokmanın büyük bir problem olduğunu belirtti.



Bunun önüne ancak konunun uzmanı gazeteciler yetiştirilerek geçileceğini vurgulayan Öztürk, bunun Türkiye’de medyanın en büyük problemi olduğuna işaret etti.



Tematik haberci yetiştiren kurumun kalmadığına işaret eden Öztürk, AA'nın Haber Akademisinde, Enerji Muhabiri,  Finans ve Ekonomi Muhabiri yetiştirdiğini söyledi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin