Mayıs ayında Türkiye'yi çok büyük tehlike bekliyor. 15 gün içerisinde kar yağmaması halinde uzmanlardan çok uyarı geldi: Tehlike büyük Mayıs ayına doğru etkisini gösterecek

Türkiye genelinde yaşanan kuraklık konusunda uzmanlardan çok ciddi uyarı geldi. Aralık ayından beri süre gelen sıcak hava dalgası son günlerde yerini soğuğa bıraksa da Türkiye'nin birçok bölgesinde yağış yok. Uzmanlara göre 15 gün içinde kar yağmazsa sonuçları çok ciddi olacak, Türkiye'yi büyük tehlikeler bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Mayıs ayında Türkiye'yi çok büyük tehlike bekliyor. 15 gün içerisinde kar yağmaması halinde uzmanlardan çok uyarı geldi: Tehlike büyük Mayıs ayına doğru etkisini gösterecek

Ülke genelinde özellikle Aralık ayından itibaren devam eden sıcak hava dalgası kuraklığa neden oluyor. Son günlerde sıcaklıklar düşse de Türkiye'nin birçok yerinde yağış sıkıntısı yaşanıyor. Uzmanlara göre kar yağışı olmaması nedeniyle Türkiye'yi büyük sıkıntılar bekliyor. Yağış olmaması nedeniyle su seviyeleri kritik noktalara inecek ve özellikle Mayıs ayıyla birlikte ciddi kuraklık sıkıntısı yaşanabilir. 

Türkiye’de de son 52 yılın en sıcak aralık ayı geride kalırken, yağışın olmaması çiftçinin üretimini ve baraj doluluk oranlarını azalttı. Hava sıcaklığı neredeyse her bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.  

tv100.com'da yer alan habere göre uzmanlar Türkiye genelinde mevcut olan yağışsızlığın 15 gün daha böyle devam etmesi halinde yaz mevsiminin ilk ayı olan Mayıs’ta kuraklık etkilerini gösterecek. Uzmanlara göre yağışların olmaması nedeniyle ciddi bir kuraklık yaşanılabilir.

AĞAÇLAR ÇİÇEK AÇMAYA BAŞLADI

Hava sıcaklığı neredeyse her bölgede mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Akdeniz ve Marmara bölgelerinde bazı ağaçlar çiçek açarken, çoktan ortadan kaybolması gereken bir dizi böcek türü halen uçuşuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün "2022 Yılı Aralık Ayı Alansal Yağış Raporu"na göre, yağışlar Marmara’da yüzde 61, Ege’de yüzde 57, Akdeniz’de yüzde 64, İç Anadolu’da yüzde 59, Karadeniz’de yüzde 19, Doğu Anadolu’da yüzde 74 ve Güneydoğu Anadolu’da yüzde 59 azaldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin