Mayalama derdi yok, kokusuyla mest ediyor: Kıymalı poğaça tarifi. Kıymalı poğaça nasıl yapılır?

Kıymanın börekle uyumu tartışılmaz. Klasik poğaça tariflerini bırakın ve kıymalı poğaçayı mutlaka deneyin. Mayalama derdi olmayan kıymalı poğaçanın müptelası olacaksınız. Poğaçalar arasında en gözdeniz bu tarif olacak! İşte kıymalı poğaça tarifi ve malzemeleri

Mayalama derdi yok, kokusuyla mest ediyor: Kıymalı poğaça tarifi. Kıymalı poğaça nasıl yapılır?

Poğaça hem kahvaltı sofralarının hem de çay saatlerinin demirbaşı olan hamur işlerinden biridir.

Çeşit çeşit poğaça vardır ve bu poğaçalar mayalı ve mayasız olarak ikiye ayrılır. Peynirli, kaşarlı, sade tüm bu poğaça çeşitlerini bir kenara bırakın.

Kıymanın yalnızca börekle uyum yakaladığını düşünmeyin. Poğaçanın içerisine eklenen kıyma, poğaçanın lezzetini adeta arşa çıkarıyor.

Kahvaltı ve çay saatlerinizin yeni favorisi kıymalı poğaça olmaya aday gibi görünüyor. İşte kıymalı poğaça tarifi ve malzemeleri:

KIYMALI POĞAÇA MALZEMELERİ

2 tane yumurta (birinin sarısını ayırın)

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

100 gram tereyağı (yumuşamış)

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı sirke

4 su bardağı un

200 gram kıyma

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı tuz

Çörek otu

Yumurta sarısı

Mayalama derdi yok, kokusuyla mest ediyor: Kıymalı poğaça tarifi. Kıymalı poğaça nasıl yapılır?

KIYMALI POĞAÇA TARİFİ

Kıymalı poğaça için ilk önce bir tencerenin içine kıymayı ekleyin. Kıyma, suyunu çekene kadar pişirmeye bırakın.

Kıyma suyunu çektikten sonra 3 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edin ve kavurma işlemini sürdürün. Kıyma iyice kavrulduktan sonra ocaktan alın.

Kıymanın üzerine baharatları ve tuzu ilave edip karıştırın. Ardından soğumaya bırakın. Uygun bir kabın içerisine un hariç diğer malzemeleri ekleyin.

Daha sonra unu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde ilave edin.  Güzelce yoğurmaya başlayın. Hamur, ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır.

Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle açın. Kıymalı iç harcı ilave edin ve hamura şekil verin.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt açın. Yağlı kağıt açtığınız fırın tepsisinin içine poğaça hamurlarını dizin. Ardından poğaça hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin.

Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Isınan fırına poğaça tepsisini sürün ve poğaça hamurları kızarana dek pişmeye bırakın. Afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin