'Mars sinema salonları sahiplerinin ve geleneksel televizyon yöneticilerinin dün gece uykusu kaçtı'

Hürriyet yazarı, 'Dün gece Türk sinema sektöründe bir devrim oldu' dedi...

Google Haberlere Abone ol
'Mars sinema salonları sahiplerinin ve geleneksel televizyon yöneticilerinin dün gece uykusu kaçtı'

Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği, senaristliğini ve yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’ın yaptığı Organize İşler 2: Sazan Sarmalı filmi, vizyon yolculuğu sürerken dün gece ani bir kararla Netflix'te gösterilmeye başladı.



Bu gelişmenin ardından Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü köşesinde şu değerlendirmeyi yaptı:



"Evet, gerçek bir devrim oldu. Şu an sinema salonlarında gösterilmekte olan “Organize İşler: Sazan Sarmalı” filmi aniden de öte, hiç beklenilmeyen bir kararla Netflix’de gösterime girdi. Türk sinema tarihinde ilk defa bu kadar iddialı bir film, payTV sistemi dışında gösterime giriyor.



Bence BKM tam anlamıyla “Game changer”, yani oyun değiştirici bir hareket yapıyor. Dün gece BKM’nin yöneticisi Necati Akpınar’la konuştum.



Onlar bunun 4 hafta sonra girmesini istiyormuş ama Netflix filmi çok beğenmiş ve aynı anda 190 ülkede birden girmiş. Daha sonra Yılmaz Erdoğan’la konuştum. O da atılan adımın sinema sektöründe yaratacağı etkilerin farkında. Tekrar ediyorum. Dün gece Türk sinema ve televizyon sektöründe bir devrim yaşandı ve bunun geri dönüşü yok.



Herhalde dün gece uykusu en fazla kaçan insanlar Mars sinema salonlarının sahipleri ile geleneksel televizyonların yöneticileri olmuştur."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin