Mahkeme 'pişmanlık belirtisi görülmemiştir' dedi, gazeteci Barış İnce’ye 10 bin 620 lira ceza kesti!

Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a hakaretle yargılanan BirGün Yazı İşleri Müdürü'ne para cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Mahkeme 'pişmanlık belirtisi görülmemiştir' dedi, gazeteci Barış İnce’ye 10 bin 620 lira ceza kesti!

BirGün gazetesi Yazı İşleri Müdürü Barış İnce’nin, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a hakaret” suçlamasıyla yargılandığı dava bugün sonuçlandı.



Hakim Abdurrahman Orkun Dağ, İnce’yi Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 125/1 maddesi uyarınca “bir kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat etmekten” suçlu buldu.



İnce’nin cezası “aleniyetle işlendiğinden” artırılırken, mahkeme “bir kişiye karşı aynı suçun birden fazla işlenmesini” de göz önünde bulundurarak ceza artırımına gittiğini açıkladı. Mahkeme ayrıca, İnce’de “pişmanlık görülmediğini” belirterek, ceza indirimine gitmedi.



Barış İnce bianet’e yaptığı açıklamada, yargılandığı 3 Mart’taki “Ceplerine duble yol yapmışlar başlıklı manşet haberiyle ilgili, “Böyle bir yolsuzluk olduğunu herkes biliyor, kimse reddetmiyor. Yolsuzluklar savcı ve polisler tayin edilerek kapatıldı, biz gazeteciler de yolsuzluğu yazdığımız için yargılanıyoruz. Bu davaların amacı, gazetecilerin haber yapmasının önüne geçmek. Bu başlık da bir siyasi eleştiri ve daha önemlisi somut olgulara dayanıyor” diye konuştu.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin