Leyla ile Mecnun'un senaristi Burak Aksak'a büyük şok!

Burak Aksak'a ‘kadına şiddet’ soruşturması açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Leyla ile Mecnun'un senaristi Burak Aksak'a büyük şok!

Yayınlandığı döneme damga vuran fenomen dizi Leyla ile Mecnun'un senaristi Yazar Burak Aksak, sahibi olduğu Küsurat Yayınları’nda çalışan kadın stajyere fiziki ve sözlü saldırıda bulunduğu gerekçesiyle adliyelik oldu. Şüpheli olarak verdiği ifadede suçlamaları kabul etmeyen Aksak, kendisine iftira atıldığını iddia ederek stajyerinden şikayetçi oldu.



Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayşe Gülen Eyi, Küsurat Yayınları’nda 4 ay stajyer olarak çalıştığını ve bir kitap projesinde yer aldığını belirtti. Kitaba çok fazla emek verdiğini belirten Eyi, iddiaya göre kitabın künyesinde isminin yer almasını isteyince olanlar oldu. Savcılığa verdiği dilekçede künyede isminin olmasını isteyince tartışma çıktığını anlatan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Burak Aksak’ın kendisine, “Ne bu künye muhabbeti, siz neyin derdindesiniz?” diyerek, “S..r git buradan, bırak elindekileri, defol” dediğini iddia etti.



'Omzumdan iterek ofisten kovdu'



İş yerinden çıkmak üzereyken tekrar imzasının olması gerektiğini tekrarlayınca Burak Aksak’ın iyice saldırganlaşarak üzerine yürüdüğünü ve omzundan iterek ofisten kovduğunu anlattı.  Stajyer Ayşe Gülen Eyi’nin şikayetinin ardından ifadeye çağırılan Burak Aksak önceki gün savcılığa gelerek ifade verdi.



Aksak: İftira atıyor, şikayetçiyim



Olay günü yayınevine gittiğinde kitabın kapağının hazırlandığını, Eyi’nin kendisine ters ters bakmasının ardından sorunun ne olduğunu sorduğunu anlatan Aksak, “O da bana ‘Siz bana böyle davranamazsınız. Burayı maliyeye şikayet edeceğim. Siz beni sigortasız çalıştırdınız. Sizi sosyal medyada rezil edeceğim’ gibi sözler söyledi. O esnada Ayşe Gülen Eyi’nin yanında olan ve yayınevinde çalışan Tuğçe’de aynı tarzda konuşmaya başlayınca ikisine de, ‘Gidin buradan’ dedim. Çünkü tartışmanın büyümesini istemedim” dedi. Hakaret ve saldırı iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Aksak, Ayşe Gülen Eyi’nin kendisine iftira attığını belirterek şikayetçi olduğunu söyledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin