Levent Kırca'ya sahnede anma

Geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz usta oyuncu Levent Kırca, sahnede anılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Levent Kırca'ya sahnede anma

Ahmet Çevik Tiyatrosu, 2015-2016 sezonunda sahneleyeceği “Rabarba” adlı kabarenin hazırlıklarına başladı.



Dört farklı skeçle sanal dünyayı gerçek, gerçek dünyayı sanal bir tuhaflıkta yaşayan insanların gelgitlerini anlatan oyun 2 perdeden oluşuyor.



Hayatın güncel manzaralarına farklı ve eğlenceli bir pencereden bakmaya çalışan Rabarba’yı Mustafa Arıkoğlu yazdı. Barkovizyon şovlarıyla renklendirilen oyunu, ünlü oyuncu ve yönetmen Evren Duyal yönetirken müziklerini Aras Deniz Sipahi, koreografilerini ise Pınar Ataer yaptı. Sözlerini Mustafa Arıkoğlu’nun yazdığı oyunun şarkılarını ise şarkıcı Ege seslendirdi. Ahmet Çevik ve Ege’nin düet yaptığı, Levent Kırca için yazılmış olan “Ustam” adlı şarkıya kalabalık bir koro eşlik etti.



Tiyatro terminolojisinde “Anlaşılmayan kalabalık insan gürültüsü” anlamına gelen Rabarba’da günümüz şartlarındaki hayatın kulak tırmalayan düzensizliği konu ediliyor.



Rabarba Ahmet Çevik, Hülya Şen, Melek Şahin, Yelda Alp, Ender Gülçiçek ve Sinan Bengier gibi tiyatro ve sinemanın usta isimlerini bir araya getiriyor.



Rabarba’nın altı çizilmesi gereken bir başka özelliği ise, yakın zamanda kaybettiğimiz usta oyuncu Levent Kırca anısına sahnelenecek olması.



Ahmet Çevik Tiyatrosu, Rabarba ile tüm yurt genelinde ve Avrupa’da bir turne de planlıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin