'KUZEY'SİZ, KIVANÇ'SIZ ÖDÜL OLUR MU?'

Rahşan Gülşan, Habertürk'teki köşesinde Ay Yapım'ın hiçbir dizisinin Antalya Televizyon Ödülleri'nde aday gösterilmemesini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
'KUZEY'SİZ, KIVANÇ'SIZ ÖDÜL OLUR MU?'

RAHŞAN GÜLŞAN / HABERTÜRK


ÖNCE Sezar'ın hakkı Sezar'a. Antalya Büyükşehir Belediyesi, üçüncü yılına giren bir ödül töreni yaratmayı başardı. Televizyon dünyasından farklı yapım şirketlerini, ülkenin en ünlü insanlarının egolarını bir araya getirip organizasyon yapmanın zorluklarını hepimiz takdir ediyoruz. Ancak bu zorlukları aşmanın bu ödüle hem kalıcılık hem de ciddiye alınırlık getireceği de herkesin malumu. Dün, 3. Antalya Televizyon Ödülleri'nin adayları açıklandı. Merakla baktım listeye. Ancak bana göre yılın en iyi dizisi Kuzey ve Güney'i hiçbir kategoride aday olarak göremeyince açıkçası hayal kırıklığına uğradım. Gördüğüm kadarıyla Ay Yapım'a ait hiçbir dizi aday gösterilmemiş. Ay Yapım ile ödül komitesinin yaşadığı sıkıntıları biliyorum. Ancak sıkıntı ne olursa olsun saygın, televizyon sektöründe bir yıl boyunca yapılan tüm işleri değerlendirme iddiasında olan ve herkes tarafından ciddiye alınmak isteyen bir ödül listesinde problem yaşadığı şirketin işlerini de görmeliydi. 


İNŞALLAH TÖREN İYİ OLUR
Kıvanç Tatlıtuğ'un oyunculuğunu başka bir seviyeye çıkaran ve sadece benim de değil dizi yayınlanmaya başlandığı günden itibaren hem basında hem sosyal ağlarda takdirle karşılanan performansını, son yıllarda yazılmış en başarılı dizilerden biri olan Kuzey Güney'i değerlendirmemek bence ciddi bir hata. Ha, organizasyon komitesinin bu duruma karşı cümlesini de biliyorum. Diyecekler ki: "Ay Yapım gecemize katılmayacak, oyuncu gelip ödülünü almayacaksa neden verelim?" Ne yazık ki bunun tek bir cevabı var: "Sen ki bu işe soyunmuşsun, o şirketlerle ilişkileri yönetmek ve sıkıntıları gidermek, hatta baskı yapmak senin işin!" Tabii bir de ödülleri önceden ilan etmeden tüm adayların eşit ortamda gelmesini sağlamak. Neyse yine de Kuzey Güney meselesi dışında inşallah katılımın yüksek olduğu ve gelecek yıla kalbi kırık yapım şirketi bırakmadan iyi bir ödül törenine imza atılır. çünkü bu ülkenin en büyük ihracat kalemlerinden birini çıkaran sektör, böyle bir ödül töreninin dünya standartlarında olmasını hak ediyor.

http://www.haberturk.com/yazarlar/rahsan-gulsan/731188-kuzeysiz-kivancsiz-odul-olur-mu

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin