Kıyafetlerinize sıçrayan çamaşır suyu lekesi kabusunuz olmasın. İşte çamaşır suyu lekesini çıkarmayı sağlayan en pratik ve etkili yöntemler

Bazı görülmeyen kazaların sonucu insanların canının fazlasıyla sıkılmasına neden olmaktadır. Bilhassa en sevdiğiniz kıyafetinizin üzerine sıçrayan çamaşır suyu lekesi, kıyafetin çöp ile buluşmasına neden olurken esasında bu durum son derece yanlış bir uygulamadır. Çamaşır suyu lekesinin kıyafetinize bulaşması durumunda bu yöntemleri uygulayabilirsiniz...

Google Haberlere Abone ol
Kıyafetlerinize sıçrayan çamaşır suyu lekesi kabusunuz olmasın. İşte çamaşır suyu lekesini çıkarmayı sağlayan en pratik ve etkili yöntemler

Çamaşır suyu lekesi pek çok insanın en büyük korkulu rüyalarından bir tanesidir. Çamaşır suyunun kıyafetinize sıçraması durumunda, kıyafetinizi çöpe atmak yerine uygulayacağınız birkaç basit yöntemle kıyafetinizde bulunan çamaşır suyu lekesini yok edebilir ve kıyafetlerinizi tekrar uygun formda giymeye devam edebilirsiniz.

Çamaşır suyu temizlik sürecinde oldukça önemli bir ürün olurken, ortamın hijyen seviyesinin çok daha yüksek bir boyutta olmasına yardımcı oluyor. En sevdiğiniz kıyafetinize çamaşır suyunun bulaşması durumunda dert etmeyi bir kenara bırakarak, direkt olarak işe koyulmanız çok daha sağlıklı olacaktır.

Çamaşır suyu lekesini dert etmeyin!

Kıyafete sıçrayan çamaşır suyu lekesini çıkarmanın birbirinden farklı yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlerin uygun formlarda kullanılması, lekenin kısa süre içerisinde yüzeyden temizlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda kıyafetlerinizin ilk günkü formunda kıymenize katkı sağlayacaktır.

En sevdiğiniz kıyafetinize bulaşan çamaşır suyu lekesi temizlemek için ilk olarak uygulamanız gereken yöntem beyaz sirke yöntemidir. Beyaz sirke ile birkaç ürünü karıştırmanız durumunda kıyafetinizde bulunan çamaşır suyu lekesini kısa süre içerisinde çıkaracak ve kıyafetinizi kaldığınız yerden giymeye devam edebilirsiniz.

 

 

Beyaz sirke ile kıyafetinizde bulunan çamaşır suyu lekesini çıkarmak için beyaz sirke ile 2 su bardağı suyu güzelce karıştırın. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra çamaşır suyu lekesinin bulunduğu kıyafetin üzerini bir bez yardımıyla soğuk suyla ıslatın.

Islatma işlemini gerçekleştirdikten sonra hazırladığınız beyaz sirkeli karışım ile kıyafetinizin üzerini güzelce silmeye başlayın. Silme işlemini gerçekleştirirken, sirkenin içerisinde bulunan asit kıyafetin çeşitli ölçülerde hasarlanmasına neden olabileceği için bastırmadan kontrollü bir şekilde temizleyin. Sirkeli su ile çamaşır suyu lekesinin bulunduğu bölgeyi sildikten sonra, kıyafetinizi çamaşır makinesi içerisinde her zaman yıkadığınız şekilde güzelce yıkayın. 

Kıyafetlerinize sıçrayan çamaşır suyu lekesi kabusunuz olmasın. İşte çamaşır suyu lekesini çıkarmayı sağlayan en pratik ve etkili yöntemler - Resim : 2

Karbonat çamaşır suyu lekesini çıkarıyor mu?

Arama motorlarında sıklıkla aratılan başlıklar arasında karbonat çamaşır suyu lekesini çıkarır mı başlığı yer alırken, çamaşır suyunu çıkarmak için karbonatı şu şekilde uygulayabilirsiniz. Uygun bir kabın içerisinde bir miktar karbonat ile bir miktar suyu güzelce karıştırın. Karıştırma işlemini gerçekleştirdikten sonra yoğun formda bir karışım elde edeceksiniz. Yoğun formdaki karbonat bileşenini hazırladıktan sonra çamaşır suyu lekesinin bulunduğu bölgenin üzerine karbonat karışımını bir fırça yardımıyla uygulayın. Karbonat karışımını çamaşır suyu lekesinin bulunduğu yüzeye uyguladıktan sonra yaklaşık olarak 10 dakika kadar beklemesini sağlayın. Bekleme sürecini tamamladıktan sonra karbonat karışımını kıyafet yüzeyinden temizleyin akabinde çamaşır makinesi içerisinde yıkayın. Bu işlemi uyguladıktan sonra çamaşır suyu lekesinin kıyafet üzerinden derinlemesine çıktığını görecek ve kıyafetiniz çamaşır suyundan arınmış olacak.

Yukarıda yer alan adımları uygulamanız durumunda kıyafetinize sıçrayan çamaşır suyu lekesinden kurtulacak ve çamaşır suyu kıyafetinize değdiği için kıyafetinizi atma durumu içerisinde olmayacaksınız. Bu iki uygulama çamaşır suyu lekesinin kıyafetten temizlenmesini sağlayacak ve kıyafetlerinizi uzun yıllar giymenize kolaylaştıracaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin