Kıvanç Tatlıtuğ: Sarı Saruhan beni sevdi

Yılmaz Erdoğan’ın yeni filmi ‘Organize İşler 2: Sazan Sarmalı’ ile ilk komedi deneyimini yaşayan Kıvanç Tatlıtuğ, ustalardan da seyirciden de tam not aldı.

Google Haberlere Abone ol
Kıvanç Tatlıtuğ: Sarı Saruhan beni sevdi

Yılmaz Erdoğan'ın senaryosunu yazıp yönettiği, aynı zamanda başrolü üstlendiği 'Organize İşler 2: Sazan Sarmalı' Kıvanç Tatlıtuğ'a komedinin kapılarını araladı. Tatlıtuğ, canlandırdığı 'Saruhan Zincir' karakteriyle sürpriz bir çıkış yaptı.



Adanalı ama İstanbul'da yaşama tutunmuş, 'Sarı' lakaplı Saruhan'ı büyük başarıyla canlandıran oyuncu, ilk komedi denemesinde izleyiciden de sinema dünyasının önde gelen isimlerinden de tam not aldı.



Kıvanç Tatlıtuğ, role girmek için fiziksel anlamda ciddi değişiklikler yapması gerektiğini, Saruhan karakterini zaman ilerledikçe daha da sevdiğini söyledi:



''Saruhan şiveli konuşan bir adam. Yoğun bir şivesi var. Fiziksel anlamda da majör değişiklikler oldu. Provalar arttıkça yabancılıktan çıkıp karakterin seni sevdiğini hissetmeye başlıyorsun. 'Tamam Saruhan beni sevmeye başladı, ben Saruhan'ı sevmeye başladım. Güzel bir şeyler çıkacak ortaya’ diyorsun. Provalara gidip geldikçe, üstünde çalıştıkça doğaçlama yapabilecek kadar karakteri buluyorsun. Çünkü bence doğaçlama yapabilecek durumdaysan o karakteri tanıyorsun anlamına geliyor. Saruhan Zincir böylelikle kısa sürede ete kemiğe büründü. Serüven böyle başladı.''



ADANA ŞİVESİ ONU ZORLADI



Kıvanç Tatlıtuğ, Adanalı olmasına rağmen filmde kullandığı Adana yöresine ait 'cıbartıcam, lilloş' gibi kelimeleri hatasız söylemek için ciddi bir hazırlık süreci geçirdi.



Oyuncu, kamera karşısında hata yapmamak adına sık sık telaffuzunu Adana'da yaşayan ve şiveye hakim kişilere kontrol ettirdi. Onların yönlendirmeleri doğrultusunda filme hazırlandı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin