Kıvanç Tatlıtuğ hakim karşısına çıktı!

Ünlü oyuncu, 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kıvanç Tatlıtuğ hakim karşısına çıktı!

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, sahte fatura kullandığı iddiasıyla “vergi usul kanununa muhalefet” suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Tatlıtuğ, mali müşavirinin sahte fatura kestiğini bilmediğini belirterek, yapılandırma kanunu kapsamında da 900 bin lira vergi borcu ödediğini söyledi. Ünlü oyuncu, “Mağdur edildik, milletimiz mağdur oldu” dedi.



Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre; Kıvanç Tatlıtuğ, 2012 ve 2013 yıllarında sahte fatura kullandığı gerekçesiyle “vergi usul kanununa muhalefet” suçundan 6 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Kıvanç Tatlıtuğ ve avukatı Yalçın Kavak ile müşteki kurum Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı'nın avukatı katıldı.



‘SANAT CAMİASINDAN BİRÇOK KİŞİ BUNU YAŞADI'



Kimlik tespitinde aylık gelirinin 30 bin lira olduğunu söyleyen sanık Kıvanç Tatlıtuğ, “Burada bulunmama sebep olan şahıs mali müşavirliğimi yapmıştır. Bana her ay kesmiş olduğu faturaların çok üzerinde ödeme yaptım. Banka kayıtları incelendiğinde çok daha fazla miktarda ödeme yaptığım görülecektir. Hakkımda vergi müfettişlerince yapılan denetlemelerde bu şahsın usulsüz işlem yaptığını öğrendim ve kendisi hakkında şikayette bulundum. Beni denetlemeye geldikleri ana kadar mali müşavirim normal bir vatandaş gibi hayatını sürdürüyordu. Sanat camiasından birçok arkadaş da bu durumu yaşadı. Mağdur edildik, milletimiz mağdur oldu. Beni denetlemeye geldikleri ana kadar bu şahsın Türkiye'de olduğunu duymuştum. Şu an kaçak, Türkiye'de değil ve nerede olduğunu bilmiyorum” dedi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin