Kıtır kıtır oluyor, kokusu mest ediyor: Zencefilli kurabiye tarifi. Zencefilli kurabiye nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Kurabiye, çay saatlerinin en güzel eşlikçilerinden biridir. İster kıtır kıtır olsun ister ağızda dağılan bir kurabiye olsun her türlüsü lezzetlidir. Çay saatlerinizin yeni gözdesi olacak bu kurabiyeye yer açın. İşte zencefilli kurabiye tarifi ve malzemeleri

Kıtır kıtır oluyor, kokusu mest ediyor: Zencefilli kurabiye tarifi. Zencefilli kurabiye nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Kurabiyeler, tatlı ve tuzlu olarak ikiye ayrılır. Her iki çeşidinin de ayrı lezzeti vardır. Klasik kurabiye tariflerinden sıkıldıysanız bu zencefilli kurabiyeyi tercih edebilirsiniz.

Zencefilli kurabiyeler sert ve gevrek olmalarıyla ünlüdür. İçerisine eklenen tarçınla zencefil ve tarçının enfes uyumu bu kurabiyede buluşuyor.

Klasik kurabiye tariflerini bir kenara bırakın. Çay, kahve saatlerinizi ve davet sofralarınızı bu enfes kurabiyeyle lezzetlendirin.

Her yiyen tarifini soracak ve tadına asla doyamayacak. Mutfağınızı buram buram kokusuyla saracak zencefilli kurabiye yapmak çok kolay! Peki, zencefilli kurabiye nasıl yapılır? İşte zencefilli kurabiye ve malzemeleri:

ZENCEFİLLİ KURABİYE MALZEMELERİ

140 gram tereyağı

Yarım su bardağı toz şeker

1 tane yumurta

Yarım çay bardağı pekmez

Yarım yemek kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı zencefil tozu

3 su bardağı kadar un

Kıtır kıtır oluyor, kokusu mest ediyor: Zencefilli kurabiye tarifi. Zencefilli kurabiye nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

ZENCEFİLLİ KURABİYE TARİFİ

Öncelikle derin bir kabın içine şekeri ve tereyağını ekleyin. Ardından mikserle yaklaşık 2 dakika çırpın. Karışımın üzerine yumurtanın sarısını ve pekmezi ilave edin. Ardından mikserle tekrar karıştırın. Daha sonra karışımın içerisine tarçını ve toz zencefili ilave edin.

Son olarak unu ekleyin. Unu azar azar eklemeye dikkat edin. Ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelene dek yoğurun.

Kurabiye hamurunu streçleyin ve dondurucuda 10 dakika bekletin. Daha sonra tezgahın üzerine 2 adet yağlı kağıt açın ve beklettiğiniz hamuru arasına alın. Merdaneyle hamuru ne çok kalın ne çok ince olmayacak şekilde açın.

Hamuru dilediğiniz herhangi bir kurabiye kalıbıyla kesebilirsiniz. Kurabiye kalıbı istemiyorsanız bardağın ağız kısmıyla yuvarlaklar elde edebilirsiniz.

Ardından bir fırın tepsisine yağlı kağıt açın ve içine kurabiyeleri aralıklarla dizin. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Isınmış fırına kurabiyeleri atın ve yaklaşık 12 dakika kadar pişirmeye bırakın.

Süre sonunda kurabiyeleri çıkartın. Ardından fırının tel ızgarasının üzerine kurabiyeleri dizip soğutun. Fırın tepsisinde soğutmak yerine tel ızgarada soğutmanın nedeni, kurabiyelerin gevrek ve kıyır kıyır olmasını sağlamaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin