Kitapları toplatılıyor!

Atatürk'e hakaretle gündeme gelen Bahadıroğlu ve Mısıroğlu'nun kitapları toplatılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kitapları toplatılıyor!

Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretle gündeme gelen Yavuz Bahadıroğlu ve Kadir Mısıroğlu’nun kitaplarının Çorum’da açılacak kütüphaneler için okullara dağıtıldığı öne sürüldü.



Hürriyet'ten Gülseven Özkan'ın haberine göre; Çorum Belediyesi tarafından okullarda açılacak Z- kütüphaneler için ildeki bazı okullara kitap listesi çıkarılarak gönderildi. Gönderilen kitaplar arasında Yavuz Bahadıroğlu’nın ‘Kemalist Yalanlar’, ‘Sunguroğlu II’, ‘Zikir Fikir Şükür’, ‘Can’ın Hatıra Defteri’ ile Kadir Mısıroğlu’nun ‘Yunan Mezalimi’, ‘Lozan Zafer Mi? Hezimet mi?’ adlı kitaplarının da yer aldığı öne sürüldü. Ayrıca bu isimlerin kitapları dışında farklı yazarlara ait ‘Başörtümle Çok Mutluyum’, ‘ Temel Dini Bilgiler Rehberim- İbadet’, ‘Sahabelerle Değerler Eğitimi’, ‘ Minik Mümin’, ‘ Benim Haccım’ isimli çocuk kitaplarının okullara gönderildiği belirtildi.



Kitapları toplatılıyor!



Bahadıroğlu ve Mısıroğlu’nun kitaplarının okullarda dağıtıldığı iddiası tepkilere neden oldu. Çünkü bu yazarlar geçen yıl katıldıkları bir televizyon programında Atatürk’e hakaret etmiş ve savcılık tarafından “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ile “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından başlatılan soruşturmada ifade vermişlerdi. Bu isimlerin kitaplarının eğitim kurumlarında yer almasına Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, tepki göstererek kitapların toplatılması gerektiğini söyledi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN



Kitapları toplatılıyor! - Resim : 2


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin