Gezi Parkı'nda, nasıl gazlandığını gösteren görüntüleriyle tüm dünyada büyük bir yankı bulan "Kırmızılı Kadın", yabancı medyada yoğun biçimde konuşulmaya devam ediliyor. The Guardian gazetesi, "Kırmızılı Kadın" olayını irdelediği geniş haberinde "Kırmızılı kadın, hükümet karşıtı direnişin küresel bir sembolü oldu" ifadelerini kullandı.
İngiliz The Guardian gazetesi, "Türkiye'nin direniş imajı, biber gazı spreyi kırmızı elbiseli kadını yakarken oluştu" başlığını kullandığı haberinde olayın nasıl meydana geldiğini anlattı.
İngiliz gazetesi, Ceyda Sungur'un geçen Salı günü Gezi Parkı'nı buldozerden savunma için oraya giden az sayıda kişiden biri olduğuna dikkat çekerken "Ondan sonra olanlar, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin bir akademisyeni olan Sungur'u hükümet karşıtı direnişin küresel bir sembolü haline getirdi" dedi. Gazete şunları yazdı:
Fotoğraf, son 10 gün Türkiye'yi saran ve Erdoğan'ın neo İslamcı sosyal gündemi ve aşındırıcı iktidar tarzının kızdırdığı laik, orta sınıf Türklerin öncülük ettiği protestoları özetliyor. Ancak imaj aynı zamanda evrensellik duyguyu veriyor. Sanki bir yaz bahçe partisi için giymiş olan ve temel insan hakları ve yeşil değerler adına kibirli ve kudretli bir devlete karşı duran barışçıl bir protestoyu gösteriyor."
Guardian, Ceyda Sungur'un öne çıkma isteksizliğine de vurgu yaptığı haberinde, onun akademisyen dostlarından birinin sözlerini şöyle yansıttı:
"(Geçen hafta) Pazartesi günü Polis bize ilk saldırdığında parkta 50 kadar kişi vardı. Salı sabahı yine fırtına gibi geldiler. Bizler Salı öğleden sonra gittik. Ceyda ve bazı arkadaşlar ise daha önce varmışlardı Polis saldırısından sonra kendisini bir kanepeye uzanmış bulduk. Kontakt lensleri çıkarmaya çalışıyordu." ANKA