Kırklareli'nde sel felaketi! Can kaybı sayısı ikiye yükseldi, kayıp dört kişi aranıyor

Şiddetli yağış Kırklareli'nde felakete yol açtı. Bölgede sel suları bungalov evleri sürükledi. Kırklareli'nin Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, 5 kişinin kayıp olduğunu söyledi. İğneada beldesinde bungalov evlerin bulunduğu bölgede sele neden şiddetli yağışta suya kapılan bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Kırklareli'nde sel felaketi! Can kaybı sayısı ikiye yükseldi, kayıp dört kişi aranıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 'kuvvetli yağış' uyarısının ardından Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde sağanak, derelerin taşması ve su baskınlarına neden oldu.

Değirmen Deresi'nden taşan sular Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlayan kara yolunu kapladı, yol ulaşıma kapandı. Kara yolunda hasara neden olan yağışla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açılamada, "İğneda Demirköl yolu 2'nci ile 5'inci kilometresi arası güzergah aşırı yağıştan dolayı trafiğe kapatılmıştır' denildi.

Sağanak nedeniyle İğneada beldesinde su baskınlarının yaşandığı, bazı evler ve çiftlikleri su bastığı belirtildi.  Bölgeye AFAD ve  itfaiye ekipleri sevk edildi.

5 KİŞİ KAYIP

Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, 5 kişinin kaybolduğunu ve aramaların devam ettiğini söyledi. 

BUNGALOV EVLER SULAR ALTINDA KALDI

Derelerden taşan sular ormanın içerisinde kurulu bungalov evleri sular altına bıraktı. Ekipler, bungalov evlerde kayıp veya mahsur kalabileceğini değerlendirerek bölgedeki arama ve tarama faaliyetlerini artırdı. AFAD, UMKE'nin yanı sıra askeri araçlarında bölgede çalışmalara katıldı.

4 KİŞİ KURTARILDI

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede ekipler, biri kız çocuğu biri erkek yetişkin 2 kişiyi daha kurtardı. Arama çalışmaları havadan da yürütülüyor.

Bölgede ormanda mahsur kalan 2 kişi, ekiplerce kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Yağış nedeniyle Değirmen Deresi'nden taşan suların Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlayan kara yolundan akması nedeniyle trafiğe kapatılan yol kontrollü şekilde trafiğe açıldı.

Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, AA muhabirine, bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "5 vatandaşımız kayıp, onları arama çalışmaları devam etmekte. Kayıplardan birinin 4 yaşında çocuk olduğu söyleniyor." dedi.

Demirköy ilçesi'nin İğneada beldesinde bungalov evlerin bulunduğu bölgede sele neden şiddetli yağışta suya kapılan 1 kişinin  daha cansız bedenine ulaşıldı. Sel felaketinde can kaybı ikiye yükseldi.

Selde kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin