'Kim Talat Bulut'u ekranda görmek ister?'

HT Masa ekibi, Talat Bulu'un adının karıştığı taciz iddiasını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Kim Talat Bulut'u ekranda görmek ister?'

FOX'ta yayınlanan Yasak Elma dizisinde Talat Bulut'un 19 yaşındaki set çalışanını taciz ettiği iddiası, gündeme bomba gibi düşmüştü. HT Masa ekibi de bu iddiaları değerlendirdi.



'Kim Talat Bulut'u ekranda görmek ister?'



Talat Bulut’un ‘Yasak Elma’ dizisinin setinde kostüm asistanı Ö.Ş.’ye taciz uyguladığı yönündeki iddialar gündeme bomba gibi düştü. Bulut, “Bütün kostümcülere sorun, hepsine sarılır yanaklarından öperim. Meşhur olduktan sonra yargıya gidiyor” dedi. Habertürk’e konuşan Ö.Ş. ise, “Derdim şöhret değil, ceza alsın istiyorum” dedi. Yaşananları nasıl yorumluyorsunuz?



Esin Övet: Tabii ki Ö.Ş. sesini çıkarmalı. Hatta bağırmalı. Kimse artık böyle bir olaya cesaret edememeli. Ama beni en çok tacize uğradığını söyleyenlerin reklam yaptığının düşünülmesi rahatsız ediyor. Bu komik algıdan çıkmalıyız. Bu düşünüldükçe bir adım yol alınamayacak ve herkes istediğini yapacak.



Oben Budak: Hande Ataizi’nin de aynı yönde açıklamaları olduğu için taciz olayına inanmak daha kolay tabii. Fakat buradaki çizgi çok ince, bu tip olaylar yaygınlaşırsa ufacık bir dokunmadan bile dava açmaya hazırlanacak bir sürü kişi çıkacak. Diğer yandan ortada bir taciz varsa sonuna kadar mücadele edilmeli. Devir yenilenme dönemiyken herkes tarafından bilinen tacizciler de ortaya çıksa ne güzel olur.



İpek Durkal: Ö.Ş.’yi tebrik ederim. Pek çok kadının ‘adım çıkmasın’, ‘işimden olmayayım’ vs gibi gerekçelerle işyerinde tacize sessiz kaldığı erkek egemen bir dünyada, aslanlar gibi çıkıp hakkını savundu. Talat Bulut “Benim de kızım var”, “Dudağından değil yanağından öptüm”, “Bu kızın adı çıktı, şimdi onunla kim evlenecek?” gibi kendini iyice yok eden açıklamalarla durumu kurtarmaya çalışıyor. Battıkça batıyor, farkında değil. Ö.Ş. gibi namusuna, bedenine, kişiliğine sahip çıkan bir genç kızla herkes gurur duyar ve evlenmek ister. Ancak bu saatten sonra kim Talat Bulut’un olduğu bir sette çalışmak ister? Kim Talat Bulut’u ekranda görmek ister? Kim kendisine yakın durur? Bence kafayı Ö.Ş. ile evlenecek adama değil, bunlara taksın!



Kadir Kaymakçı: Talat Bulut, “Daha önce sarılıp öptüğümde tepki vermeyen bir insan” demiş. Kostümcüleri öpermiş, onlar da durup dururken “Sen ne güzel adamsın” dermiş ama kendisi hiçbirine karşılık vermezmiş! Bu nasıl açıklama! Sanki sette çalışma arkadaşlarını öpmek çok normalmiş gibi... Ö.Ş., birçok ünlü ismin cesaret edemediği şeyi yapmış, yaşadıklarını cesurca anlatmış. Hollywood’daki taciz skandalları patladığında herkes “Bizde kimse yok mu?” diye soruyordu. Cesur bir kadın çıkıp konuştu işte. Şimdi susmayıp ona destek olmak gerek...



Reşat Balcıoğlu: Talat Bulut olayı reddetti. Ancak magazin müdürümüz Bülent İpek tacize uğradığını iddia eden kostüm asistanı Ö.Ş. ve sevgilisiyle konuşarak olayın gerçek boyutunu gözler önüne serdi. Ö.Ş. geri adım atmayacağını söylediğine göre ortada bir taciz skandalı var. ABD’de olduğu gibi bizim sanat camiasından da başına taciz olayları gelmiş ünlüler seslerini çıkarmalı.



Bülent İpek: İddia sahibi Ö.Ş. ile bire bir konuşan biri olarak anlattıklarını ve tavrını yeterince inandırıcı buldum. Çekingen ve yalnız bir genç kız. Bir cesaretle çıkıp ortaya bunları anlattı. Tacize uğrayanlar sesini çıkarmalı, mücadeleyi sonuna kadar götürmeli ve herkes de destek olmalı.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin