Kendisi küçük etkisi büyük: Faydalarını duyunca avuç avuç yemek isteyeceksiniz. Kuru incirin faydaları nelerdir Kuru incir vücuda iyi gelir mi?

Tatlı ve yumuşak olan incir, atıştırmalık olarak yenebilen veya tariflere eklenebilen harika bir besleyici meyvedir. Enfes tadıyla incir hem taze hem de kuru haliyle severek tüketilir. Kuru incir vücudumuz için bir dizi fayda sağlar. İşte kuru incirin mucizevi faydaları

Kendisi küçük etkisi büyük: Faydalarını duyunca avuç avuç yemek isteyeceksiniz. Kuru incirin faydaları nelerdir Kuru incir vücuda iyi gelir mi?

Sulu taze incirler hasat edildikten sonra sadece bir hafta kadar dayanırken, kuru incirler yıllarca dayanır ve yılın herhangi bir zamanında bulunabilir. Böylece mevsim ne olursa olsun incirin sağlık faydalarından yararlanabilirsiniz.

Kuru incirin besin değeri taze incire kıyasla daha fazladır. Tek bir kuru incir, bir adet yumurtadan daha etkili olabilir. İster taze ister kuru incir olsun güçlü antioksidanlar ve polifenoller açısından zengindir. İncir geleneksel tıbbın önemli bir bileşenini oluşturur. Çeşitli hastalık ve sorunlara karşı kurutularak, macun şeklinde veya öğütülerek kullanılabilir.

Ünlü bir diyetisyen olan Eva’ya göre kuru incir; sunacak çok şeyi olan, yeterince takdir edilmeyen meyvelerdir. Taze incir, diğer meyvelere göre daha fazla doğal şekere sahip olmasına rağmen; lif, K ve B6 vitaminleri açısından yüksek, düşük kalorili doğal atıştırmalıklardır. İşte kuru incirin mucizevi faydaları:

KEMİKLER İÇİN İYİDİR

İncir iyi bir kalsiyum ve potasyum kaynağıdır. Bu nedenle kemik sağlığı için harika bir kaynaktır.  Kalsiyum kemik yoğunluğu için gereklidir. Potasyum ise vücudun kalsiyumu tutmasına yardımcı olur. Kemiklerinizi yıllarca güçlü tutmak için incir yiyin.

CİLT İÇİN İYİDİR

C ve E vitamini ve diğer antioksidanlarla dolu incir, genel cilt sağlığınıza yardımcı olabilir ve kırışıklıklar, akne ve lekeler gibi yaşlanma belirtilerine karşı korunmanıza yardımcı olabilir. C vitamini, cildin genç görünmesini sağlayan kollajen üretimi için gereklidir.

Kendisi küçük etkisi büyük: Faydalarını duyunca avuç avuç yemek isteyeceksiniz. Kuru incirin faydaları nelerdir Kuru incir vücuda iyi gelir mi?

BAĞIŞIKLIĞI ARTIRIR

İncirin antioksidanları vücuttaki stresi azaltmaya yardımcı olur ve bağışıklık sisteminizin işlevselliğini artırabilir. C vitamini, bağışıklık sisteminizin en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için beyaz hücre üretimine yardımcı olur. Bir avuç kuru incir yemek için mükemmel bir bahane!

YÜKSEK TANSİYONA İYİ GELİR

İncirdeki lif, yüksek tansiyon riskini düşürürken, incirin potasyum içeriği, bunun korunmasına yardımcı olur. Potasyum dışında incirdeki omega-3'ler ve omega-6'lar da kan basıncını korumaya yardımcı olur.

YÜKSEK LİF İÇERİR

İncir, yüksek lif içeriği sayesinde aşırı kolesterolden kurtulmanıza ve kardiyovasküler sisteminizi korumanıza yardımcı olabilir. Lif ayrıca vücuttaki glikoz ve insülini düzenlemeye yardımcı olur ve bu da kan şekerini kontrol etmek için iyidir, ancak incirin doğal şekerleri yüksek olduğu için diyabetli kişiler inciri diyetlerine eklemeden önce doktorlarıyla konuşmalıdır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin