Kemal Tanca’dan konkordato başvurusu

1950 yılında kurulmuş olan Kemal Tanca konkordato ilan etti.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Tanca’dan konkordato başvurusu

Kemal Tanca konkordato ilan etti. Mahkeme, konkordato talebini incelemek üzere ünlü ayakkabı markasının mali tablosunu incelemesi için bilirkişiden rapor istedi.



Ayakkabı sektöründe en büyük mağaza zincirine sahip olan Kemal Tanca da konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme, konkordato talebini incelemek için ünlü ayakkabı markasının mali tablosunu incelemesi için bilirkişiden rapor istedi.



Türkiye’de 150’ye yakın mağazası bulunan Kemal Tanca markası da konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu. Markanın sahibi Tamer Tanca, avukatı aracılığıyla İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato talebinde bulundu. Dün talebi değerlendiren mahkeme, başvuru tarihinden itibaren 90 günlük süreyi aşıp aşmadığı, ibraz edilen mali tablo ve belgelerin mevzuat hükümlerine uygun şekilde düzenlenip düzenlenmediği ve konkordato talep eden davacıların (markanın) borçlu olduğu kişilerin sayısı ile konkordatoya tabi borç miktarının tespiti konularında dosya üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi.



KONKORDATO İÇİN RAPOR BEKLENİYOR



Mahkeme geçici konkordato talebinin en kısa sürede değerlendirilip sonuçlanması için bilirkişiye bir günlük süre içinde ön rapor tanzim etmesine, gelen rapor doğrultusunda da konkordato için geçici mühlet verilip verilmeyeceğine karar verdi. (Sözcü)


Etiketler konkordato
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin