Yoğurt: Günlük öğüne biraz yoğurt dahil etmek sağlık için harikalar yaratır. İçerdiği kalsiyum nedeniyle hem kemikleri güçlendirir hem de metabolizmayı hızlandırır. Sindirim sistemini de düzenleyen yoğurt, vücut üzerinde serinletici bir etkiye sahiptir. Probiyotiklerle yüklüdür ve bu da bağırsak sağlığı için birebirdir. Yoğurda sade tüketebilir, meyve ekleyebilir ya da dondurarak da tüketebilirsiniz.
Salatalık: Sıcak yaz günlerinde tüketilmesi gereken bir diğer popüler besin de salatalıktır. Yüksek su içeriğine sahip olduğu için, nemli kalmaya ve toksinleri atmaya yardımcı olur. Salatalığın serinletici etkisi çok fazladır.
Maden suyu: Günde bir bardak maden suyu içmek vücutta azalan magnezyum ve kalsiyum minerallerini artırır. Böylelikle serinletici etki sağlar.
Çilek: C vitamini ve antioksidan özellikleriyle bilinen çilek içerdiği yüksek su oranıyla yaz aylarında serinlemeye yardımcı olur. Çileği ister tek başına tüketin ister smoothie vb. yapın. Yoğurdun içine ekleyerek de ferahlama etkisini iki katına çıkarabilirsiniz. Günde bir kere tüketebilirsiniz.
Karpuz: Yaz aylarında sulu bir karpuzu yemek iç ferahlatır. Tıpkı salatalık gibi karpuz da yüksek su içeriğine sahiptir ve bu da ısıyı yenmek için mükemmeldir. Bir bardak karpuz suyu yapın, nefis salatalara ekleyin ya da karpuz – peynir ikilisini tüketin.
Ananas: Ananas, yüksek miktarda içerdiği su nedeniyle vücudu nemlendirir ve ferahlatıcı bir etki verir. İçerdiği bromelain enzimi, şişkinliği azaltarak bağışıklık sistemini güçlendirir.
Hindistan Cevizi: Hindistan cevizinin en iyi yaz meyvelerinden biridir. Hindistan cevizini olduğu gibi yiyebilir veya serinletici suyunu çıkarabilirsiniz. Hindistan cevizi suyu elektrolitlerle yüklüdür ve yazın en iyi susuzluk gidericisidir.
Nane yaprakları: Yaz aylarında ferahlamaya yardımcı olur. Ayranın içine eklediğiniz buz küpleri ve nane yaprakları, vücudunuz için ferahlatıcı etli yaratacak en ideal içeceklerden biridir.