Kaşıkçı cinayeti sinema filmi oluyor!

Dünyayı sarsan Cemal Kaşıkçı cinayeti sinema filmi oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Kaşıkçı cinayeti sinema filmi oluyor!

MedyaTava’nın ulaştığı bilgilere göre; Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda en kapsamlı araştırmaları yapan Sabah Gazetesi’nin Özel İstihbarat Bölümü’nden Ferhat Ünlü, Abdurrahman Şimşek ve Nazif Karaman’ın hazırladığı 'Diplomatik Vahşet/Cemal Kaşıkçı Cinayetinin Karanlık Sırları' adlı kitaptan yola çıkarak hazırlanacak projenin senaryo yöneticiliğini Ferhat Ünlü üstlenecek.



DANIŞMANI YASİN AKTAY



Yapımcısı ve yönetmeni açıklanmayan projenin danışmanlığını Prof. Dr. Yasin Aktay yürütecek. Cemal Kaşıkçı’nın yakın arkadaşı olan ve cinayetin duyurulmasında önemli rolü olan Aktay’ın, filmin genel danışmanlığını yapacağı öğrenildi. Senaryosu yazım aşamasında olan filmin idari yapımcılığını sinema sektörünün genç ama deneyimli isimlerinden Baran Mayda’nın yürüteceği belirtildi. Filmde bir ya da iki ünlü yabancı oyuncunun rol alacağı da kaydedildi.



TURKUVAZ KİTAP YAYINLAMIŞTI



Filme kaynaklık eden Diplomatik Vahşet adlı kitap, Turkuvaz Kitap tarafından yayınlanmıştı. Kaşıkçı cinayetinin işlendiği anların ses kayıtlarını da içeren pek çok gizli bilginin bulunduğu kitap bir süre çok satanlar listesinde yer almıştı. İngilizce ve Arapça’ya çevrilen kitap çok yakında ABD ile bazı Arap ülkelerinde yayınlanacak. Kitabın Fransızca yayınlanması için de görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.



TARİHİN EN VAHŞİ CİNAYETİ



Suudi Arabistan vatandaşı, The Washington Post Gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı 2 Ekim 2018 tarihinde nişanlısı Hatice Cengiz ile evlenmek için ülkesinde bekâr olduğunu bildiren bir belgeyi almak üzere girdiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda barbarca öldürülmüştü. Cinayetin Riyad’dan gelen 15 kişilik infaz timinin mensuplarınca işlendiği Milli İstihbarat Teşkilatı’nın  yürüttüğü çalışmalar sonucunda kısa sürede açığa çıkarılmış ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü de timin üyelerinin görüntülerine kamera kayıtlarından ulaşmıştı.



ERDOĞAN EN SON G-20’DE GÜNDEME GETİRDİ



Tarihin en ilginç cinayeti olarak nitelendirilen Kaşıkçı cinayeti konusunda Türkiye, yürüttüğü başarılı diplomasi ile tüm dünyaya demokrasi ve istihbarat dersi vermişti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık gündeme getirdiği ve takipçisi olacağını açıkladığı Kaşıkçı cinayeti, son olarak Birleşmiş Milletler Özel Raportörü Agnes Callamard’ın Türkiye’yi haklı bulan raporuyla gündeme gelmişti.



Erdoğan, geçtiğimiz günlerde G-20 Zirvesi’nde INTEX Osaka Fuar Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında bu rapora atıf yaparak “Kaşıkçı cinayetinin üzerinin örtülmesine müsaade etmedik” demişti.



Kaşıkçı cinayeti sinema filmi oluyor!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin