KAPADOKYA STÜDYOYA DÖNDÜ

Dünyada bir eşi daha bulunmayan Kapadokya'da 13 yılda, 44 ülkeden 100'ü aşkın televizyon kanalı, 246 belgesel ve film çekimi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
KAPADOKYA STÜDYOYA DÖNDÜ

Bölgede 1991-2004 yılları arasında Japonya'dan 52, Fransa'dan 32, Almanya'dan 22, ABD'den 20, İngiltere'den l9, İtalya'dan l7, Güney Kore ve İspanya'dan l0'ar, Rusya Cumhuriyeti ve Hollanda'dan 4'er, Avusturya, Yunanistan, Tayland, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yeni Zelanda'dan 3'er, İsviçre, Kanada, Tayvan, Romanya, Gürcistan, Danimarka, Avustralya, Çin, Macaristan ve İsviçre'den 2'şer, İsveç, Estonya, Malezya, Slovakya, Moldovya, Çek Cumhuriyeti, Filipinler, Brezilya, İzlanda, Arjantin, Singapur, İsrail, Mısır, Lübnan, İran, Finlandiya, Bulgaristan ve Polonya'dan da birer devlet ve özel televizyon kanalı Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan aldıkları resmi izin ile bölgede 246 belgesel ve film çekimi yaptılar.


Ömer Şerif'in başrolünü oynadığı ''Mr. İbrahim ve Kuran Çiçekleri'' ile Fransız aktör Jean Reno'nun başrolünü oynadığı ''Kurtlar İmparatorluğu'' gibi büyük sinema yapıtları Kapadokya bölgesinde çekildi.



Bölge birçok yerli dizi film, sinema filmi ve belgesele de çekim mekanı oldu. Bölgede en fazla çekim yapan televizyon kanalının başında TRT geldi. TRT, aynı dönem içinde bölgede 54 belgesel ve film çekimi yaptı.



Bölgede çekimi yapılan yerli veya yabancı televizyon kanallarının Kapadokya'nın tanıtımına büyük katkı sağladığı belirtildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin