Kanal D Haber'deki tenkisatla ilgili ne söyledi? Programı devam edecek mi?

Medyatava, İrfan Değirmenci'ye sordu!

Google Haberlere Abone ol
Kanal D Haber'deki tenkisatla ilgili ne söyledi? Programı devam edecek mi?

Medyatava, geçtiğimiz hafta Doğan Medya'da yaşanan tenkisatı duyurmuştu. Doğan Grubu'nun tasarruf politikası çerçevesinde yüzde 30 küçülme yoluna gitmesiyle, işten çıkarmalar başlamış ve tenkisatın Ocak ayına kadar devam edeceği öğrenilmişti.



Kanal D ve TV2'nin tek çatı altında toplanmasıyla, tenkisat Kanal D Haber'e de sıçramış ve Ankara büroda çalışan Erhan Karadağ ile İstanbul ofisinde çalışan Deniz Arman'ın işine son verilmişti.  



Doğan Grubu'nda küçülme kararları çerçevesinde başlayan tenkisat bu kez de Kanal D'de sabah haberlerini sunan İrfan Değirmenci ve ekibini vurdu. Cuma günü yapılan tenkisatla Kanal D'de sabah haberlerini hazırlayan 13 kişilik ekibin 9'u işten çıkarıldı.



Medyatava, Kanal D'de sabah haberlerini hazırlayıp sunan anchorman İrfan Değirmenci'ye tenkisat haberini nasıl aldıklarını ve nedenlerini sordu.



MT: Tenkisat haberini nasıl aldınız? Programınız devam edecek mi?



İrfan Değirmenci: Tenkisat en çok bizi vurdu. Çok da başarılı bir ekibimiz var. Ekiple yaklaşık 3 yıldır birlikte çalışıyoruz ve artık bu ekip yok. Ben dahil toplamda 13 kişiyiz. Bu 13 kişinin 9'u Cuma günü itibariyle işten çıkarıldı. Geriye 4 kişi kaldı ve dün gece de kalan 4 kişiyle yayın yapmaya çalıştık. Geçici süreyle bizlere yardımcı olsun diye bir yönetmen bulundurduk. Ben de kameranın karşısına geçtim. 150 dakikalık bir canlı yayın yapıyoruz. Bu süre televizyon için çok uzun. 150 dakikayı 4 kişiyle yapmak durumunda kalmak çok sıkıntı verici. 



Tabii Doğan Grubu'ndaki bu tenkisatla 3'de 1 oranında eleman azaltılacağı duyurulmuştu ve haber merkezi dahil işten çıkarmalar başlamıştı. Dolayısıyla bu tenkisat sadece bizimle ilgili değildi. Ancak orantıya baktığınız zaman bizde yüzde 85 oranında bir küçülme oldu.



14 yıldır Doğan Medya'da çalışan yönetmenimiz Selin Sakmar artık işsiz... Yapımcımız İlgün Noyaner, prodüktörlerimiz ve kurgucu arkadaşlarımız işsiz gazeteciler kervanına katıldılar ve bu çok üzüntü verici.



Muhabirlikten gelen bir anchorman olarak ekip böyle lav edilmişken, o ekranda olmaya devam etmek zor. İçim kan ağlarken yüzüm gülemeyecek. Bugün 10 Kasım yayını yaptık. Zaten duygusal bir ortam vardı. Ama sonraki günlerde nasıl olur bilmiyorum. 



Zaten kimse önünü göremiyor. Benim de yarına dair bir öngörüm yok açıkçası. Yarın öbür gün ne olacağını bilemiyorsunuz. En kötüsü de bu... Ama biz yine de doğru bildiğimizi söylemeye, kısıtlı imkanlarla da olsa gittiği yere kadar doğru olanı anlatmaya devam edeceğiz. Çünkü bir B planımız ya da yapmayı bildiğimiz başka işimiz yok.



Doğan Grubu, tenkisatın sadece küçülmeyle ilgili olduğunu ve sadece bizim birimimizde olmadığını iletti. Ben de onlara bu durumun çok orantısız olduğunu ifade ettim. Ancak verilmiş bir karar var ve bu karar neticesinde de işten çıkarılan arkadaşlar tazminatlarını alma çabasındalar.



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin