Kanada'da 'En mükemmel film' seçildi!

'Neredesin Aşkım' filmi Kanada'da 'Mükemmellik Ödülü'nün sahibi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kanada'da 'En mükemmel film' seçildi!

Seyhan Arman’ın başrolünü oynadığı “Nerdesin Aşkım?” Kanada Uluslararası Film Festivali’nde Yabancı Film dalında “2016 Mükemmellik Ödülü” aldı.



Kanada'da 'En mükemmel film' seçildi!Merve Gezen’in yazıp yönettiği ve başrolünü, ödüllü oyuncu Seyhan Arman’ın canlandırdığı kısa film “Nerdesin Aşkım?”, 8-9 Nisan 2016 tarihlerinden düzenlenen Kanada Uluslararası Film Festivali’nde Yabancı Film kategorisinde yarıştı. Dünyanın dört bir tarafından katılan filmler arasında yer alan “Nerdesin Aşkım? ( Where are you, my love?) kısa filmi jüriden tam not alarak, 2016 Mükemmellik Ödülü’nün sahibi oldu.



Ödül hakkında düşüncelerini aktaran Seyhan Arman, şöyle konuştu:



Kanada'da 'En mükemmel film' seçildi! - Resim : 2

“Daha 10 gün önce İnsan Hakları ödülü aldığını öğrenmiştim filmimizin. Şimdi de yabancı dalda mükemmellik ödülü aldı. Bir yandan iyi bir iş yaptığımızın farkına varıp seviniyorum, bir yandan da derdimizi anlattığımız filmimizi daha çok kişinin izliyor ve izleyecek olmasına mutlu oluyorum. Özellikle Türkiye'de yurtdışından ödül almak önemli biliyorsunuz. “Körün ölüp, badem gözlü olması” gibi bir şey... Ödül aldıkça soranımız çok oluyor. Türkiye'de ne zaman göstereceksiniz? diye soruyorlar. E bu durum, amacımıza biraz daha yaklaştırmış oluyor bizi. Çünkü bu filmin bir derdi var ve derdini ne kadar çok kişiye anlatırsa o kadar iyi bizim için. Bu durumda; nice ödüllere o halde”



Yönetmen Merve Gezen ise ödül ile ilgili; “Çok uzun ve maceralı bir sürecin sonunda ödül almak tabi ki çok güzel bir şey ancak Türkiye’de trans cinayetleri hala devam etmekte. Bu ödül toplum tarafından ötekileştirilmiş, yaşamalarına izin verilmeyen, dışlanan ve hayatını trajik şekilde kaybetmiş trans bireyler için. Ne zaman ki insanlara etiket koymayıp sadece insan olarak bakmayı öğrenirsek o zaman bazı şeylerin değişeceğine inanıyorum.” diye konuştu...



Seyhan Arman Kimdir ?



Seyhan Arman; 1980 Adana doğumlu. Oyunculuğa 1994 yIlInda tiyatro ile başladı. Dilruba Saatçi'den oyunculuk eğitimi aldı. Engin Alkan'ın yönettiği Islah Evi, Küskün Müzikal ve Huysuz isimli oyunlarda reji ekibinde çalıştı ve oyunculuk workshoplarına katıldı.



But Kısa Film Yarışması ve Kadrajımda Pozitif Öyküler Kısa Film Yarışması'nda jüri üyeliği yaptı. Bir çok sokak performansnda ve excessinmoderation çağdaş dans performansında çalıştı. Çeşitli tiyatro dergileri ve web sitelerine yazılar yazmaktadIr.



İnsan hakları aktivisti olan Arman, İstanbul'da yaşıyor.



Teslimiyet filmi ile 22. Ankara Uluslararası Film Festivali Seçici Kurul Oyunculuk Özel Ödülü ve Güneşi Gördüm filmi ile 23. Uluslararası Singapur Film Festivali En iyi Performans (Best Performance 'The Entire Cast') Ödülü alan oyuncu, oyunculuğun yanı sıra Madame Margot isimli kabare'de Mc-Queen Matmazel Coco karakterini canlandırıyor.



FiLMOGRAFi: Çekmeceler - Komik bir aşk hikayesi - Kolpaçino Bomba - Papaz Kimde - Teslimiyet - Günesi Gördüm Beyza'nIn KadInlarI - Gitmek - Hiç -Nerdesin AşkIm - Sislerin içinde - Vuslat - Gassal - Ezan Çiçegi - Peki - Gelin - Teleferik - Transgender- Kibrit- Behzat Ç - Akasya DuragI- Menekşe ile Halil- Melekler AdasI- Sil Baştan - Böyle mi OlacaktI- Yeditepe istanbul



Filmin Künyesi;



Yazan&Yöneten: Merve Gezen



Yapımcı: Defne Gezen



Görüntü Yönetmeni: Serkan Gülgüler



Sanat Yönetmeni: Şükran Gören



Kurgu: Oğuz Çelik



Oyuncular: Seyhan Arman, Didem Soylu, Esen Gül, Cansel Karagöz, Bora Üstkaya, Belgin Köse, Ömer Nurlu, Cem Gürakan


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin