Kamu spotunda kadın oyuncuyu buzladılar!

İsmailağa Cemaati’nin televizyon kanalında yayımlanması zorunlu kamu spotundaki kadın oyuncular buzlanarak ekranlara getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kamu spotunda kadın oyuncuyu buzladılar!

Manevi liderliğini Mahmut Usta Osmanoğlu’nun yaptığı ancak 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün fiili liderliğini üstlendiği İsmailağa Cemaati’nin televizyon kanalında yayımlanması zorunlu kamu spotundaki kadın oyuncular buzlanarak ekranlara getirildi.



BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre; Skandal uygulama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çektiği ve televizyonlarda hiçbir kısaltmaya veya müdahaleye uğramadan yayımlanmak zorunda olan kamu spotunun ekranlara gelmesiyle ortaya çıktı.



İsmailağa Cemaati’nin televizyon kanalı olan Fatih Medreseleri televizyon kanalında (FM TV) yayınlanan kamu spotundaki başı açık kadın oyuncular buzlanarak görünmez hale getirildi. Kamu spotunda oynayan erkek ve çocuk oyuncuların görüntülerine müdahalede bulunmayan televizyon yönetimi, kadın oyuncuların bedenlerini ise tamamen kapattı.



Kanalda kadının adı yok



24 saat kesintisiz yayın yapan FM TV’de kadınlar ekranlarda gösterilmiyor. Kamu spotu dışında kendi yapımlarında ya da dış yapımlarda da “kadın oyuncu olmaması” şartı getiren televizyon kanalında bugüne kadar hiç kadın yüzü görünmedi.



Meclis gündeminde



FM TV’deki skandal ifadeler ile kamu spotunun buzlanmasını CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Bakan, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde RTÜK’ün kanala yaptırımda bulunup bulunmadığını sordu.



Bakan, önergesinde şu sorulara yer verdi:



“Yayıncılıkta ‘sakınılması gereken, uygunsuz, özendirici görüntülere’ uygulanan bulanıklaştırma işleminin ilgili kamu spotunda ‘kadın’ figürüne uygulanmasının sebebi nedir? Bu şekilde bir yayına neden izin verilmektedir? RTÜK’ün bu konuyla ilgili FM TV kanalına sözlü, yazılı bir uyarısı veya yaptırımı olmuş mudur? Olmadıysa ne gibi caydırıcı önlemler alınacaktır?”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin