Kaftancıoğlu'ndan ortak yayın eleştirisi: 'Monotondu'

Canan Kaftancıoğlu, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Kaftancıoğlu'ndan ortak yayın eleştirisi: 'Monotondu'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırdı. Kaftancıoğlu, 31 Mart seçimlerinde, İl Seçim Kuruluna giriş görüntüleri ile ilgili; "İtirazlarımız var. Bunu nereye yapmamız bekleniyordu? Devleti yöneten CHP İL Başkanı değil. Nasıl olur da benim, hâkimlere, hukuka müdahale etmemi bekliyorlar? Bu görüntülerle bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Biz de, bu yalanlar için, hukuki süreç başlattık, suç duyurularında bulunduk." dedi.



'Ortak yayında, diğer adayların olmaması yanlıştı'



Kaftancıoğlu, geçtiğimiz Pazar günü, İsmail Küçükkaya’nın moderatörlüğünde gerçekleşen ortak yayın hakkında da konuşurken, “İyi veya kötü diyemem. Süre ile sınırlı bir yayın oldu. Bizim için bu yayın ‘vatandaş son kararını verecek. Şapkadan tavşan çıkacak...’ gibi bir beklentimiz yoktu. 17 yıl sonra, böyle bir yayının gerçekleşmesi çok kıymetliydi. Ama bu yayında adayların, daha önce söylediklerinin ötesine geçen bir konu olmamıştır. Kişisel olarak yayını izlerken, monoton olduğuna karar verdim.” Dedi. Kaftancıoğlu, SP Adayı Necdet Gökçınar’ın, “Demokrasinin zenginleşmesi için Ekrem Bey ve Binali Bey, diğer adayların katılmadığı bu programa çıkmasınlar” sözünün hatırlatılması üzerine, “Bu konu açıkçası benim de aklıma hiç gelmedi. Evet, Necdet Bey, tespitinde kesinlikle haklıdır” diye konuştu.



Veri kopyalama



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yaptığı, “Veri kopyalama işi, tam bir FETÖ taktiğidir” eleştirisine cevap veren Kaftancıoğlu, “İstanbul BBŞ’de devletin hangi gizli bilgisi olabilir? FETÖ taktiklerini demek ki en iyi Sayın cumhurbaşkanı biliyor. Biz, bu taktiler nelerdir, bilmeyiz. Devletin kozmik odalarına biz girmedik. İBB’de nasıl bir sır var ki? İBB’de kozmik oda var da bizim mi haberimiz yok? Kozmik odaları FETÖ’ye zamanında kim açtı? İBB’de geçmişte olan aksaklıklar, geçtiğimiz zaman diliminde yapılanlar nelerdir, İBB Başkanı bunları bilmek zorundadır. Ekrem beyin, Başkan olması halinde, orada neler yaşandığını öğrenmek istemesinden, neden bu kadar korkuyorlar. Vatandaşın haklarının korunmasıdır bu. Veri kopyalama diyorlar... Peki, 31 Mart’ta seçim iptal edilmesi için, kişisel verilerin korunması kanununa rağmen, Sağlık Bakanlığından, sağlık verilerini alıp, binlerce insanı deşifre ettiler. Bu kadar hassas ise, sağlık bilgileri deşifre edilen onlarca insan var. İşte kanuna aykırılık budur” dedi.



Sandık güvenliği



Canan Kaftancıoğlu, sandık güvenliği konusunda güvence verirken, “31 Mart seçimlerinden edindiğimiz deneyimler ile 23 Haziran seçimlerinde, avukatlarımız ve gönüllülerimiz ile yaklaşık 200 bin kişi ile sandık güvenliğini sağlayacağız. Seçmenimizin gönlü rahat olsun” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin