KADIN SİViL ÖRGÜTÜ FATİH ALTAYLI'YI NEDEN KINADI?

MEDİZ- Kadınların Medya İzleme Grubu, "Gazetecilik Cinsel Taciz Aracı Değildir!" başlıklı açıklamasında Fatih Altaylı'yı hangi yazısından dolayı kınadı?

Google Haberlere Abone ol
KADIN SİViL ÖRGÜTÜ FATİH ALTAYLI'YI NEDEN KINADI?


Mediz’den Fatih Altaylı’ya Kınama!
Gazetecilik Cinsel Taciz Aracı Değildir!



Önceki yıllarda da fikrine katılmadığı kadınlara yönelik cinsel tacize ve hakarete varan ifadeleriyle karşılaştığımız Fatih Altaylı, anlaşılan SKY Türk’te yayınlanan “Kan Uykusundan Uyanmak” adlı programda gazeteci Gülay Göktürk’ün orduya yönelik görüşlerine istinaden, Haber Türk Web Sitesindeki köşesinde, 24 Kasım’da, -isim vermeden- şöyle bir yazı yazdı: “Hanımefendi belki farkındasınız, belki değilsiniz ama o ordu sizin bacak aranızı da koruyor… Türk ordusuna sallayan hanımefendi bilmelidir ki, Türk ordusu Türkiye’nin sınırlarını korur. O sınır ne yazık ki,  kadınlarımızın bacak arasına kadar uzanır.”
Fatih Altaylı’nın bu ifadelerle yaptığı kadınlara yönelik hak ihlallerini yani yanlışlarını sıralamak çok uzun olacağı için biz sadece Fatih Altaylı’nın sürekli olarak görmezden geldiği doğrulardan bir kaçını sıralamakla yetineceğiz:
1- Kadınlar toprak ya da eşya değildir!
2- Kadınların akılları, fikirleri, düşünceleri vardır!
3- Kadınlar kimsenin mülkü değildir!
4- Kadınların bedenleri, bacak araları, dirsekleri, topukları veya herhangi bir uzuvları savaş alanı ya da kimsenin koruma alanı değildir.
5- Kadınlar ve bedenleri ve cinsellikleri ve kadınlara karşı işlenebilecek tecavüz gibi suçlar medya mensuplarının, siyasilerin, herhangi bir siyasi tartışmanın malzemesi ya da tehdit aracı değildir!
6- Erkek gazeteciler, yazarlar, fikrine katılmadıkları kadınlara yanıtlarında o konudaki farklı, karşıt fikirlerini yazabilirler. Fikir kıtlığı çekmeleri söz konusu olsa dahi kadınların ‘bacak araları’, ‘yatak odaları’ yani cinselliklerini anarak saldırmak yoluna gidemezler. Erkeklerle tartışırken yapılmayan bu bedensel ve cinsel atıfları kadınlarla tartışırken kullanmak cinsiyet ayrımcılığı ve kadın düşmanlığı yapmak demektir. Böyle yapıldığı durumda, tekil olarak o kadına ve onun şahsında tüm kadınlara yönelik cinsiyet ayrımcılığı ve taciz söz konusudur! Cinsiyet ayrımcılığı yapmak ve cinsel taciz gazetecilik etiğiyle asla bağdaşmayacağı gibi yasal olarak da suçtur!


Yıllardır fikrine katılmadığı kadınlarla her tartışmasında ‘bacak aralarını’, ‘yatak odalarını’ yani cinsiyetleri ve cinselliklerini hatırlayan ve hatırlatmayı alışkanlık haline getiren Fatih Altaylı’ya çok elzem olan bu bilgileri bir gazeteci olarak dikkate almama lüksü ve sorumsuzluğu içinde olamayacağını bir kez daha hatırlatıyor; gazeteciliği, kadınlara yönelik şiddet ve suç aracı haline getiren bu ve benzer yazıları yoluyla yaptığı cinsel tacizlerinden dolayı Fatih Altaylı’yı ve bu tür ifadeleri yayınlayarak söz konusu suçlara ortak olan tüm medya kuruluşlarını kınıyoruz!
MEDİZ- Kadınların Medya İzleme Grubu
İletişim:  mediz@mediz.org / 0212 251 64 57 / www.mediz.org

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin