Kaç dizinin finali izlendi?

Milliyet Cadde yazarı, dizi finallerini kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Kaç dizinin finali izlendi?

Her dizi ekran macerasına büyük umutlarla başlıyor olsa da, reytinglerde istenen başarıyı yakalayamadıkları zaman, kaçınılmaz sonla karşı karşıya kalabiliyorlar. Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, finalin hakkını veren dizileri ve final bölümlerinin izlenme oranlarını analiz etti.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET CADDE



Kaç dizinin finali izlendi?



Kaba bir hesap yaptım; tam 31 dizi bu yıl final yaptı, 1-2 tanesinin de eli kulağında. Peki bu 31 dizinin kaç tanesinin finali, final gibi bitti? Eskiden bir dizi biteceği zaman olay olurdu. Artık öyle mi? Mesela ‘Seksenler’  TRT 1’in en iyi işlerinden biriydi. Final, total izleyicide 15’inci olmuş. AB’de hakkı biraz verilmiş, günü 7’nci bitirmiş. İlk başlarda büyük bir çıkış yakalayan, sonra fena halde inişe geçen ‘Seviyor Sevmiyor’ totalde 48’inci, AB’de ise 22’nci sırada kaybolup gitmiş.



Sadık seyircinin selamı



Böyle de final yapanlar var. Mesela ‘O Hayat Benim’. Her daim ‘total’ izleyicinin

birincisi oldu. Son bölümü bu kategoride 5’inci bitirmiş. ‘Poyraz Karayel’ AB grubunun izlediği diziydi. Finali bu grupta 6’ncı bitirmiş. ‘Paramparça’ da yine öyle 8’inci.



Hakkını veren finaller



Tüm izleyiciyi mutlu edip finali ‘şanına yakışır’ listesinden yapanların başında ‘Hayat Bazen Tatlıdır’ geliyor. Son bölümü total izleyicide 3’üncü AB’de 5’inci olmuş. Yine pek bir marka olan ‘Kiralık aşk’ total izleyicide 9, AB’de 4’üncü olarak bitirmiş. Ama hiçbir dizi böyle ‘Evlerden çıkmayalım izleyelim’ haline imza atmamış. Bunu kim yapabilir?



‘İçerde’ aday



‘İçerde’nin finali bu duruma biraz yaklaşacak gibi görülüyor. ‘Kara Sevda’ da adaylardan biri gibi. ‘Cesur ve Güzel’in de fazla tantanası olmadan biteceğini düşünüyorum.



Yazının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin