Joan Baez’den ‘Yiğidim Aslanım’ sürprizi!

Folk ve protest müziğin efsane ismi Joan Baez, son dünya turnesi kapsamında dün akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde unutulmaz bir konser verdi.

Google Haberlere Abone ol
Joan Baez’den ‘Yiğidim Aslanım’ sürprizi!

Sözcü'den Sercan Meriç'in haberine göre; 1968 kuşağının en önemli isimlerinden ve protest müziğin efsanesi Joan Baez, yeni albümü ‘Whistle Down the Wind’ için çıktığı dünya turnesi kapsamında dün akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’ndeydi. Klasikleşen eserleriyle birlikte yeni albümünden de şarkıları seslendiren Baez’i izlemeye gelenler arasında Leman Sam, Genco Erkal, Erkan Özerman gibi isimler de vardı.



Baez’e sahnede klarnet virtüozü Serkan Çağrı da eşlik etti. Baez ile Çağrı, ilk olarak Nazım Hikmet’in ‘Kız Çocuğu’ şarkısının bestelenmiş versiyonunu birlikte seslendirdiler.



Baez’in Türkçe şarkı sürprizi sadece Kız Çocuğu ile sınırlı değildi. İkili, bir kez daha sahnede buluştuğunda bu kez Zülfü Livaneli’nin kült parçası Yiğidim Aslanım’ı seslendirdi. İkilinin bu performansına binlerce kişi eşlik etti. Bu turneyle sahnelere veda etmeye hazırlanan 77 yaşındaki Baez’i dinleyenler, “Muhteşem bir veda yaptı” yorumunda bulundu.



14 YIL SONRA YENİDEN AYNI YERDE



Baez, konserin ardından soluğu Balkon On5'te aldı. 2004 yılındaki konserinin ardından da yine o yılların Balkon On5'ine giden ünlü sanatçı, masalarda göbek atmış ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar yakın arkadaşlarıyla birlikte eğlenmişti. Baez, bu defa da geleneğini bozmadı ve Elmadağ'daki Balkon On5'e geldi ve mekanın şov ekibinin gösterilerine eşlik ederek keyifli saatler geçirdi. Baez’e gecede Genco Erkal ile Zeynep Oral da eşlik etti. Ünlü sanatçı gece boyunca beline takılan Shakira kemeri ile darbukacılara eşlik etti. Baez'ın isteği üzerine Züleyha'nın seslendirdiği Zülfü Livaneli şarkısı ‘Leylim Ley’ çalındı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin