Joan Baez: Aktivist olmam beni zenginleştirdi

Joan Baez, 22 Temmuz’da son dünya turnesi kapsamında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda dinleyicileriyle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Joan Baez: Aktivist olmam beni zenginleştirdi

2007 yılında Grammy Müzik Ödülleri’nin ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görülen Baez, İstanbul konseri öncesi Sözcü'nün sorularını yanıtladı.



İşte, o röportaj:



"– İstanbul için hazırladığınız video mesajınızda ‘Türkiye benim için çok önemli' diyorsunuz. Ülkemizde konser verecek olmak nasıl bir duygu?



Türkiye benim için çok özel bir ülke. Daha önceki konserlerimde de çok güzel anılarla ayrıldım. Çok uzun zamandır sizlerle buluşmayı bekliyordum tekrar ülkenize geleceğim için çok mutluyum. Hep birlikte şarkı söylemeyi heyecanla bekliyorum. Sizlerle paylaşmak istediğim çok fazla şarkı var. Bu konserde de benden dinlemeyi çok sevdikleri klasikleşmiş şarkılarımın yanı sıra Mart ayında çıkan son albümüm ‘Whistle Down The Wind'den de şarkılarım yer alacak.



– ‘Yeni albümündeki şarkılar ne anlatıyor?



Örneğin ‘I Love The Were All Over' adlı şarkının sözleri “Daha iyi bir dünya gelecek mi bilmiyorum. Ama işimizi yarın gelip gelmeyeceğini düşünmeden adil ve sevgi dolu bir toplum için severek yapmalıyız” diyor. Şarkıları seçerken en çok sevdiğim bestecilerin eserlerini duymak istediğim düzenlemelerle kaydettik. Albümün uzun süren şarkı seçimi ve mix süreci oldu. Sonuçtan da gayet memnunum umarım dinleyiciler de beğenir.



Seyahat etmek çok yorucu



– ‘Fare Thee Well 2018' turnesi nasıl geçiyor?



Birçok ülkede şarkılar söyledim. Sürekli seyahat halinde olmak yorucu ama konserler çok güzel geçiyor.



– Yıllardır dinleyicilerinizle kurduğunuz özel bir ilişkiniz var. Bu başarının sırrı nedir?



Yer aldığım aktivist çalışmaların bana çok şey kattığını düşünüyorum. Bu beni zenginleştirdi. Sadece müzikle de ilgilenebilirdim ama müzik haricinde insanların sorunlarını dile getirmek beni çok mutlu ediyor.



 – Sahne performanslarınızda çok enerjik gözükmenizin sırrı ne?



Eğer konser olmayan bir dönemdeyse bahçe ile uğraşmaktan çok keyif alıyorum. Nefes terapileri yapıyorum, özellikle meditasyon çok işe yarıyor.  Tekrar enerji topluyorum."



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin