JAPON TV EKİBİ TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜRE GELDİ

Japonya'nın sevilen haber-magazin programı Miyaneya'nın ekibi, Japon halkının minnet ve dostluk mesajlarını iletmek üzere Türkiye'de...

Google Haberlere Abone ol
JAPON TV EKİBİ TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜRE GELDİ

19 Şubat'ta Turkiye'ye gelen ekip, Kapadokya, Pamukkale ve Van'a giderek çekimler yapacaklar.


Geçen sene Japonya'da yaşanan büyük deprem ve sonrasındaki tsunami felaketinde, bölgeye ilk giden ve orada en uzun süre kalıp kurtarma çalışmalarını sürdüren Türk kurtarma ekibi, İse Yarımadası'ndaki büyük sel felaketinde de Japonların yardımına koşmuştu.


Programın yapımcıları Türkiye'de yayınlanması için bir de VTR hazırlıyorlar.


VTR'de Japonya ile Türkiye arasındaki dostluğu pekiştiren tarihi olaylar hatırlatılacak. Ertuğrul gemisinin Japonya'da batışı ve kurtarılan denizcilerin sağ salim Osmanlı topraklarına dönüşü için Japonların yaptığı fedakarlıklar;
Iran-Irak savaşı sırasında Türk Hava Yolları'nın 200 Japon vatandaşının tahliyesini sağlaması gibi olaylardan bahsedilecek.


Japon TV ekibini Türkiye'ye getiren ve misafir eden Dorak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Pilav, "Biz Türkler olarak bütün misafirperverliğimizi gösterdik. Kendileri Türkiye'de bulundukları süre içinde çeşitli televizyon programlarına katılıp Japonya'dan yanlarında getirdikleri Japon halkının teşekkür mesajlarını iletecekler. Van depreminde ve Japonya depreminde iki ulusun birbirlerine gösterdikleri yakın ilgi ve yardımlar ana konuyu oluşturuyor" diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin