İzmir-Ankara YHT ihalesindeki usulsüzlük skandalını sormadı. Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Yardımcısı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile röportaj yaptı, skandal iddialar gündeme gelmedi.

İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren ihalesiyle ilgili yaşanan usulsüzleri tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, gündeme getirmiş ve ERG İnşaat'ın Ulaştırma Bakanlığı'ndan dövizdeki artışı bahane gösterip ekstra 1,5 milyar Euro ek ödenek istediğini belirtmiş ve hükümete bu parayı ödemeyin çağrısı yapmıştı. Hürriyet gazetesinin yeni Ankara Temsilci yardımcısı Gonca Şenay da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile röportaj yaptı. Ancak bu skandalı bakana sormadı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir-Ankara YHT ihalesindeki usulsüzlük skandalını sormadı. Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Yardımcısı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile röportaj yaptı, skandal iddialar gündeme gelmedi.

OdaTV'deki habere göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu PR yaptı. Gazeteci İzmir- Ankara YHT ihalesini sormadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Hürriyet gazetesine demiryolu projeleriyle ilgili bilgiler verdi. Ancak söyleşiyi yapan gazeteci, Odatv'nin gündeme getirdiği ve çok konuşulan İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren ihalesinde yaşanan usulsüzleri bakana sormadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Hürriyet gazetesinin yeni Ankara Temsilci yardımcısı Gonca Şenay'a bakanlığının projelerini anlattı. Türkiye'nin her yerini demiryollarıyla donatacaklarını söyledi. 

Bakan Adil Karaismailoğlu açıklamalarında İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren projesiyle de ilgili bilgi vererek bu projenin 2.3 milyar Euro'ya mal olacağını söyledi. 

Ancak gazeteci Gonca Şenay, Hürriyet'teki ilk haberinde  bu projede yaşanan usulsüzlükleri Bakan Adil Karaismailoğlu'na sormadı.

İzmir-Ankara YHT ihalesindeki usulsüzlük skandalını sormadı. Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Yardımcısı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile röportaj yaptı, skandal iddialar gündeme gelmedi.

İzmir- Ankara Yüksek Hızlı Tren ihalesiyle ilgili yaşanan usulsüzleri ilk olarak  Odatv Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla gündeme getirdi. 

 

 

Toygun Atilla ihalenin şekli ve finansman durumuyla  ilgili iki yazı kaleme alarak gündeme taşıdı. 

Ardından tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Odatv'nin haberine atıf yaparak, canlı yayında ihaleyi kazanan firmanın ihalenin dövizle yapılmasına rağmen dövizdeki artışı bahane gösterip ekstra 1,5 milyar Euro ek ödenek istediğini yazdı. 

Ortaya belgeleriyle konulan bu olay sonrası  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise sessiz kalmayı tercih etti. Projenin çalışmasına ne zaman başlanacağı ise belirsizliğini koruyor.

 

BARIŞ YARKADAŞ NE DEMİŞTİ?

Konuyu gündeme taşıyan tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, tv100'deki yazısında demiryolu ihalesindeki skandalı bu sözlerle dile getirmişti:

İngiltere merkezli ERG İnşaat, Ulaştırma Bakanlığı’ndan Ankara–İzmir Hızlı Tren Yolu İhalesi’ni 2020 yılının Ekim ayında “adrese teslim’’ bir şekilde alıyor.

2 milyar 163 milyon EURO bedelle ERG’ye teslim edilen bu ihale, KBM adlı başka bir şirket tarafından önce yerel mahkemeye ardından ise Danıştay’a şikayet ediliyor.

KBM adlı firma, ERG İnşaat’a verilen ihalenin usulsüzlük ve hukuksuzluklarla dolu olduğunu belgeleriyle ortaya koyuyor. Ancak ne ilginçtir ki; mahkemeler KBM’nin belgelerine rağmen “İhalenin iptaline gerek yoktur’’ diyor. Böylece inşaat süreci başlıyor.

Mahkeme süreçlerini daha önce ayrıntılı olarak anlattığım için bunları yeniden hatırlatmayacağım.

VİDEOYU MUTLAKA İZLEYİN

Konuyu zaten perşembe gecesi tv100’de yayımlanan Sağlı–Sollu programında ayrıntılı olarak konuştuk. Bu yüzden, usulsüzlük ve hukuksuzluklara ilişkin detayları da yeniden yazmayacağım. Yazının sonunda yer alan linki tıklayarak 2 milyar 163 milyon EURO’luk skandalın detaylarını öğrenebilirsiniz.

Ben bugünkü yazıda, 2 milyar 163 milyon EURO’luk ihaleyi almasına rağmen, hâlâ Ulaştırma Bakanlığı’nın kapısını çalıp EKSTRA 1,5 milyar euro eski parayla 28 KATRİLYON daha isteyen ERG İnşaat’ın bu gözü doymaz tavrına direnen bürokratlardan bahsetmek istiyorum.

SÖZLEŞMEYE RAĞMEN…

ERG İnşaat bildiğiniz üzere “kurdaki dalgalanma’’yı bahane ederek Ulaştırma Bakanlığı’nın kendilerine 1,5 milyar euro daha ödemesini talep ediyor.

Üstelik böyle bir madde, sözleşmede olmamasına rağmen…

Konuyu tv100’de anlatmamın ardından, Ankara’nın en önemli gündem maddelerinden biri haline gelen bu akıl dışı talep hem siyaset hem de bürokrasi dünyasını karıştırdı.

Zira; böyle bir para kim tarafından ve hangi gerekçeyle ödenecekti?

Bu para ödenirse iktidar bürokrasiye hangi tepkiyi gösterecekti ya da gösterecek miydi?

“CUMHURBAŞKANININ BİLGİSİ YOK”

Önceki gün konuştuğum AKP’li üst düzey bir siyasetçi, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konudan ve talepten bilgisi yok. Biz de olan biteni sizin yayında öğrendik. Böyle bir talebin karşılanması mümkün değil” ifadesini kullandı.

Bürokrasi cephesi ise hepten karışık…

Zira; bu paranın ödenebilmesi için Ulaştırma Bakanlığı’nda görev yapan 12 bürokratın imzası gerekiyor!

İddiaya göre, her biri ‘’altın değerinde” olan bu imza sahiplerinin beşinin ERG’nin talebine olumlu baktığı ve ödeme için gereken imzayı attığı belirtiliyor.

YEDİ BÜROKRAT NE YAPACAK?

Bakanlık çevrelerinden edindiğim bilgiye göre, yedi bürokrat ise ERG’nin talep ettiği EKSTRA 1,5 MİLYAR EURO’nun ödenmesine çeşitli sebeplerden dolayı kesinlikle sıcak bakmıyor ve imzaları atmıyor.

Dolayısıyla; tam da seçim öncesi gündeme gelen bu EKSTRA imza konusu, bürokratları kara kara düşündürüyor.

Olası bir iktidar değişikliğinde hesap vermek zorunda kalacağını düşünen bazı bürokratlar ‘’altın değerindeki imzaları’’ atmaktan imtina ediyor.

Bazı bürokratlar ise “Bu para hiçbir şekilde ödenmemeli” diyerek imza atmayacağını belirtiyor.

Dolayısıyla Ankara’nın göbeğinde 28 katrilyonluk bir direniş sergileniyor!

Bu direnişin başarıya ulaşması ve halkın parasının korunması için herkesin o bürokratları cesaretlendirmesi gerekiyor.

İŞTE 28 KATRİLYONLUK SKANDALIN ÖYKÜSÜ:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin