'İzlemek istediğim filmi çektim'

Tolga Karaçelik, son filmi Kelebekler'i anlattı...

Google Haberlere Abone ol
'İzlemek istediğim filmi çektim'

Yönetmen Tolga Karaçelik, son filmi Kelebekler'le ilgili merak edşlenleri Sözcü gazetesinden sercan Meriç'e anlattı...



İşte, o röportaj:



Sundance Film Festivali’nde ödülü sizin aldığınız açıklandığı an, ayağa kalktığınızda ellerinizi ağzınıza götürüyorsunuz… İnanılmaz bir mutluluk gözüküyor. Tam olarak o an ne hissetmiştiniz?

 



Küçük sincap hareketi var (Gülüyor). O garip olay oluyormuş. Ben Sarmaşık’la Altın Portakal’da ‘En İyi Film’ ödülünü aldığımda fark ettim. Film, bitti! Çekilmesi çok zor bir süreçti. O an, bu film artık benden çıkıyor ve güvenli bir limanda, zorluklara rağmen, gemiyi limana teslim ettim hareketiydi o.



Çok sahici bir andı…



Dürüstçe, ilk başta ‘Konuşma hazırlamadık ki’ diye düşündüm (Gülüyor). Ve sonra orada da ‘keyfini çıkart’ dedim.



Üç kardeş, babalarının çağrısı üzerine bir araya geliyorlar ve hikaye başlıyor. Kelebekler, çok ince bir çizgide ilerliyor. Zor muydu?



Çok zordu. En zor çektiğim filmdi. Sarmaşık’ın senaryosunu birisine verseydiniz, iyi bir film çıkartırdı. Ama bu senaryoyu kimseye veremezdim. Çünkü, okuyan oyuncuların bile ilk etapta tam olarak anladığını zannetmiyorum. Dramı başka türlü okursunuz, komediyi başka türlü okursunuz. Film, sürekli gidip geliyor. Bartu’yla (Küçükçağlayan) bunu konuşmuştuk. İlk geldiğinde ‘Senaryoyu doğru okuyamadığımı fark ettim. Bazı yerlerini drama gibi okuyorum. Anlamadığım çok yer var” demişti. Çekerken, oyuncuların da bıçak sırtında bir performans sergilemesi gerekiyordu. Birazcık abartı, bambaşka bir komediye dönüştürürdü, sönük olursa istediğimiz olmazdı. Melodramaya kadar gidecek bir yolu var. 8 dakikalık sahneler var. Hızlı ilerlenmesi amaçlanıyordu. Bir gün gelip komedi çektik, bir gün gelip dram çektik. İlerleyen zamanlarda sahnenin başı komedi, sonu dramdı. Bir ara kadraja bir baktım, sol taraf komedi oynuyor, sağ taraf dram oynuyor. Değişik bir film oldu."



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin