İsveç'te Can Dündar ve Erdem Gül'e Fikir Özgürlüğü Ödülü

Can Dündar ve Erdem Gül, İsveç Basın Kulübü'nün verdiği Fikir Özgürlüğü Ödülü'ne layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol
İsveç'te Can Dündar ve Erdem Gül'e Fikir Özgürlüğü Ödülü

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, İsveç Basın Kulübü'nün,öldürülen gazeteci Anna Politkovskaya adına verdiği Fikir Özgürlüğü Ödülü’ne bu yıl Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül layık görüldü. Dündar ve Gül'ül ödül aldığı törene İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün de katıldı. 



'GURURLUYUZ'



Can Dündar, törenin ardından resmi Twitter hesabından "İsveç Basın Kulübü'nün,öldürülen gazeteci Anna Politkovskaya adına verdiği fikir özgürlüğü ödülünü aldık. Gururluyuz" açıklamasını yaptı. Erdem Gül ise havuz medyasının 'yurt dışına kaçtılar' iftirasını hatırlatarak "Firardan dönmek istiyoruz....bugün ....bugün.. Kimseye bırakmıyoruz. Hadi herkese günaydın" mesajını paylaştı. 



Törende basın özgürlüğüyle ilgili soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Margot Wallström, törenin ardından Can Dündar ve Erdem Gül ile bir süre sohbet etti. 



CAN DÜNDAR YURTDIŞINA KAÇTI İDDİASI



İktidara yakın medya organları, PEN Ödülü'nü almak için İsveç'e giden Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilsi Erdem Gül için 'Yurt dışına kaçtılar" demişti. Dündar ve Gül bugün Türkiye'ye dönecek.



İsveç'te Can Dündar ve Erdem Gül'e Fikir Özgürlüğü Ödülü





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin