İstanbul'da korkutan deprem!

Saat 14:00'te şiddetli bir deprem meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da korkutan deprem!

Saat 14:00 sıralarında İstanbul genelinde hissedilen bir deprem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) büyüklüğünü 5.8 olarak açıkladığı depremin ardından, 15 tane daha artçı deprem hissedildi. İstanbul Valiliği, okulların tatil edildiğini duyurdu.



İstanbul'da saat 14:00 sıralarında şehir genelinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, Silivri açıklarında gerçekleşen depremin büyüklüğünü ilk dakikalarda 5.7 olarak açıkladı.




#DEPREM Revize

SILIVRI ACIKLARI-ISTANBUL (MARMARA DENIZI) https://t.co/rNCus3liPY

26.09.2019, 13:59:24 TSİ

Büyüklük: 5.7,

Derinlik: 12.6 km#Kandilli


— Kandilli Rasathanesi (@Kandilli_info) September 26, 2019


Daha sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğü 5.8 olarak duyuruldu. Açıklamada, depremin 7 kilometre derinlikte olduğu ifade edildi.




#DEPREM: İstanbul, Silivri’de saat 13.59'de 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.



Gelişmeleri takip ediyoruz.



https://t.co/cofXSurHiN pic.twitter.com/JzdfvPLUzn


— AFAD (@AFADBaskanlik) September 26, 2019


Depremin ardından yaşanan gelişmeler şöyle:



14:18 - İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA



Depremin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulundu. İmamoğlu, depreme dair edindiği bilgileri aktardıktan sonra "Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil" dedi.




Marmara Denizi Büyükçekmece açıklarında 12 km derinlikte 5.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil.


— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) September 26, 2019


14:22 - 28 ARTÇI DEPREM



AFAD, 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4.1 olmak üzere 15 artçı sarsıntının daha yaşandığını duyurdu. Daha sonra yapılan revizede ise bunların sayısının 28'e yükseldiği belirtildi.



14:25 - AVCILAR'DA CAMİ MİNARESİ ÇÖKTÜ



İstanbul'un Avcılar ilçesinde Merkez Camii'nin minaresinin çöktüğü bildirildi.



14:31 - İSTANBUL VALİLİĞİ: HERHANGİ BİR HASAR İHBARI YAPILMADI



Depreme ilişkin olarak İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da "Meydana gelen deprem sonrasında saat 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır" bilgisi verildi.



14:40 - 'BİNALARA GİRMEYİN'​




İstanbul'da deprem anı, bir evde kameraya böyle yansıdıhttps://t.co/JI2QO23ePy pic.twitter.com/HEUZ2NUzah


— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) September 26, 2019


AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, "Deprem Kuzey Anadolu fayında meydana geldi. 4.5-4.6 büyüklüğünde artçılar meydana gelebilir. Binalara girmeyin" diye konuştu.



14:45 - KAYMAKAMLIK BİNASINDA PANİK ANLARI



Deprem sırasında Esenyurt Kaymakamlık binasında işlemlerini gerçekleştirmek için bulunan vatandaşlar ile çalışanların yaşadığı panik cep telefonu kamerasına yansıdı. Gazeteci İrfan Sapmaz'ın Tweetter hesabından paylaştığı videoda depremin yarattığı panikle dışarı çıkmaya çalışanların uyarıldığı görülürken, içeride bulunan insanlar da dua etti.



14:48 - İSTANBUL VE KOCAELİ'DE OKULLAR TATİL




Esenyurt Kaymakamlık binasında depreme yakalandık. pic.twitter.com/mKqAEV4MmN


— İrfan Sapmaz (@irfanspmz) September 26, 2019


İstanbul’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem Kocaeli’de de paniğe neden oldu.



Şehir genelinde okullarda öğrenciler bahçeye çıkarılırken eğitime yarım gün ara verildi.



Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, ilk bilgilere göre kentte herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığını açıkladı. İstanbul Valiliği de ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı.



15:05 - KINIK: DEPREM BEKLEDİĞİMİZ BÜYÜK DEPREM FAYINDA OLDU



Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "Bu deprem Marmara'da beklediğimiz büyük deprem fayında oldu" açıklamasında bulundu. Kınık, şöyle devam etti:



"Orta büyüklükte bir deprem ve bir iki hafta bu hatta artçılar (4 ve üzeri)sürebilir. Yer kabuğunu kırabilecek bir enerji oluşturabileceğinden hasarlı ve riskli binalardaki vatandaşlarımızın evlerini terk etmesi gerekiyor."




Bu #Deprem Marmarada beklediğimiz büyük deprem fayında oldu. Orta büyüklükte bir deprem ve bir iki hafta bu hatta artçılar (4 ve üzeri)sürebilir. Yerkabuğunu kırabilecek bir enerji oluşturabileceğinden hasarlı ve riskli binalardaki vatandaşlarımızın evlerini terk etmesi gerekiyor


— Kerem Kınık (@drkerem) September 26, 2019


15:16 - ​AFAD: ŞİRİNEVLER'DE YAN YATAN BİR BİNA TAHLİYE EDİLDİ



Saat 15:15 sıralarında AFAD yeni bir açıklama yaptı ve Şirinevler'de yan yatan bir binanın tahliye edildiğini duyurdu. AFAD açıklamasında, Sultangazi ve Eyüo'te iki binada hasar oluştuğu da duyuruldu.



15:17 - KOCA: CAN KAYBI YAŞANMAMASI EN BÜYÜK TESELLİMİZ



Saat 15:17 sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabında bir açıklama yaptı. Koca, "İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimiz" ifadesini kullandı.



Koca şöyle devam etti:



"Bakanlık olarak, her türlü afete karşı teyakkuz halindeyiz."




İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimiz. Bakanlık olarak her türlü afete karşı teyakkuz halindeyiz. Tüm İstanbullulara geçmiş olsun. Allah milletimizi afetlerden muhafaza eylesin. #deprem


— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) September 26, 2019


15:20 - İMAMOĞLU: DEPREM TOPLANMA ALANLARI TESPİT ETTİK, BUNLARIN HAZIRLIĞINI YAPIYORUZ



İmamoğlu depremde ilgili olarak bir açıklama daha yaptı. Habertürk TV canlı yayınında konuşan İmamoğlu, depremle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini söyledi ve şöyle devam etti:



"Deprem toplanma alanları tespit ettik. Bunların hazırlığını yapıyoruz. Bundan sonra her anımızda depremi hatırlayacağız​."



15:42 - 4 İLDEN ARAMA KURTARMA UZMANLARI İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ



Saat 15:30 sularında AFAD'dan yapılan açıklamada 4 ilden 80 arama kurtarma uzmanının İstanbul'a sevk edildiği duyuruldu.



Açıklamada şunlar kaydedildi:



"Sakarya, Bursa, Ankara ve Afyonkarahisar'daki dört AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden 80 AFAD Arama Kurtarma Uzmanı, İstanbul'a sevk edildi. Haberleşme hatlarındaki sorunun giderilmesi için yürütülen çalışma ise sürüyor."



15:50 - ERDOĞAN: 'KÖPRÜLERİ KULLANMAYIN, HALATLARI KOPTU' DİYEN DENSİZ BİR KADIN VAR



Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısı için bulunduğu ABD'de, İstanbul'da yaşanan depreme dair açıklama yaptı. Söz konusu depreme dair bazı bilgiler veren Erdoğan, İstanbulluları sosyal medyada paylaşılan mesajlar hakkında uyardı:



"Sosyal medyada bir kadın tweet atmış, 'Köprüleri kullanmayın, halatları koptu.' Böyle densizlikler yapanlar da var. Allah'a şükür böyle bir şey söz konusu değil. Şöyle 8 kadar yaralanma söz konusu."



15:53 - METROBÜSTE YOĞUNLUK



Okulların tatil edilmesi ve bazı kurumların çalışanlarına izin vermesi sonrası İstanbul'da trafik akışında ve metrobüs gibi toplu taşıma araçlarında yoğunluk arttı.



16:13 - AFAD: KÖPRÜLERDE YAPISAL BİR SORUN YOK



Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sosyal medyada ileri sürülen "Köprüleri kullanmayın, halatları koptu" şeklindeki iddiayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "En büyüğü 4.1 büyüklüğünde 28 artçının oluştuğu deprem sonrası Boğaziçi’ndeki üç köprüde de yapısal bir sorun olmadığı belirlendi" dendi.



16:20 - SİLİVRİ DEVLET HASTANESİ'NİN BAHÇESİNE ÇADIR HASTANE KURULDU



Deprem sonrası Silivri Devlet Hastanesi’nin bahçesine çadır hastane kurulduğu belirtildi.



16:36 - AKOM: METRO HATLARINDA HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK



İstanbul Büyükşehir Belediyesi - Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) depremin ardından metro istasyonlarında ve hatlarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını açıkladı. 



Açıklamada ayrıca, Eyüp Sultan ve Bağcılar'da bina çöktüğüne dair haberlerin 'asılsız ihbar' olduğunu ifade edildi. 




AKOM'dan açıklama: pic.twitter.com/3mQNCHo22F


— Beşiktaş Belediyesi (@BesiktasBel) September 26, 2019


16:46 - SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI: BOŞALTILMASI GEREKEN BİNAMIZ YOK



Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, "Bizim çevre bakanlığımızın ekipleri de şu an Silivri'ye geliyor. Hasar olan boşaltılması gereken binalar olursa tespitler yapılacak. Şu ana kadar hasar tespit edilen boşaltılması gereken bir binamız yok" dedi.



17:09 - ENERJİ BAKANI DÖNMEZ'DEN AÇIKLAMA



Dönmez, "Enerji altyapı ve üst yapılarında herhangi bir sorunumuz yok. Arz hem elektrik hem doğalgaz tarafında devam ediyor. Merkez üssüne yakın 22 trafo merkezimiz devre dışı kalmıştı. 18'i an itibarıyla devreye alındı, 4'ü de çok kısa sürede devreye alınacak" ifadelerini kullandı. 



17:11 - OKTAY: CAN KAYBI VE CİDDİ BİR HASAR YOK



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise "Şu ana kadar ciddi bir hasar ve can kaybı yok" dedi. 



Oktay, gazetecilerin 'toplanma alanları' ile ilgili sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: "Toplanma yeri yokmuş gibi bir senaryoyu Türkiye'nin ve istanbul'un gündemine getirmek haksızlık olur."



17:30 - AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI HANÇERLİ'DEN CAMİİ AÇIKLAMASI



Avcılar Belediye Başkanı Fuat Hançerli, deprem nedeniyle minaresi yıkılan cami için daha önce güçlendirme çalışması yapıldığını belirterek " İBB nezdinde yenilenmesiyle ilgili hazır projeleri vardı ama yapılmamıştı, yenilenmesi gerektiği konuşuluyordu" diye konuştu. 



Hançerli ayrıca, Avcılar'da 70'e yakın toplanma alanı olduğunu söyledi ve "Türkiye'nin seferberliğe ihtiyacı var. Bu seferberliğin parayla ölçülmemesi lazım. 'Paramız yok' denmemesi lazım" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin