İstanbul Kitap Fuarı'nı bu yıl kaç kişi ziyaret etti?

36. İstanbul Kitap Fuarı sona erdi... Bu yılki ziyaretçi sayısı geçen yıla oranla yüzde 20 artış gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Kitap Fuarı'nı bu yıl kaç kişi ziyaret etti?

Bu yıl 36’cısı düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 4-12 Kasım tarihleri arasında kitapseverlere kapılarını açarken, Interpress’in yapmış olduğu incelemeye göre, 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuara bu yıl da büyük ilgi gösterildiği belirlendi. Fuara katılımın geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20’ye yakın artış göstererek 742 bin 445 ziyaretçiye ulaştığı açıklanırken dokuz gün süren fuarda söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte toplam 300 etkinlik gerçekleştirildiği saptandı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla açılışı yapılan 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yıl yurt dışından 18 uluslararası yazar ve konuğu ağırladığı belirlendi. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda bu yıl Kore onur konuğu ülke olarak katılırken, onur yazarı ise Ayla Kutlu oldu.



Onur Konuğu ülke Kore



Avrupa'nın en büyük kitap fuarlarından biri olan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda ana tema 'İyi ki Varsın Edebiyat' olarak açıklanırken, fuarın bu yıl ki onur konuğu ülkesinin Kore olduğu belirlendi. 'İpek Yolu'nun iki Ucu: Türkiye ve Kore' temasıyla fuarda birçok etkinlik düzlenirken İstanbul Kitap Fuarı'nda kitapları Korece'den Türkçe'ye çevrilmiş ve çevrilmek üzere olan yazarlar okurlarıyla buluştu. Ayrıca Onur Konuğu Kore etkinlikleri kapsamında 4-7 Kasım tarihlerinde Kore ve Türkiye yayıncılarının katılımıyla Edebiyat, Çeviri, Telif Alışverişi, Çocuk ve Gençlik Yayıncılığı ve Karikatür Yayıncılığı üzerine yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirildi.



Medyaya 4 bine yakın haber yansıdı



Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile ilgili medyaya Kasım ayı başından itibaren 4 bine yakın haber yansırken  fuara bu yıl katılan bir çok başarılı yazarın yanı sıra Cem Yılmaz, Pınar Aylin ve Ebru Destan gibi magazin dünyanın tanınmış simalarının çıkarmış olduğu kitaplarda yoğun ilgi gördü. 12 Kasım’da sona eren fuara katılan okuyucular sevdikleri isimlerin satın aldıkları kitaplarını bizzat kendilerine imzalatma fırsatını da yakalamış oldular.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin