İspanyalı gazeteciden Erdoğan'a ilginç benzetme

Avrupalı Gazeteciler Derneği Başkanı İspanyalı yazar ve gazeteci Diego Carcedo, 'Sultanlık geri döndü' başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini 'Mesih' sandığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
İspanyalı gazeteciden Erdoğan'a ilginç benzetme

Gazeteci - yazar Diego Carcedo, El Bulettin gazetesinde yayınlanan baş yazısında Atatürk'ün Ortaçağ'dan kalma dini gelenekleri yok ederek batıya yakınlaştırmaya çalıştığı Türkiye'nin yok olmaya başladığını iddia etti. İslam'ın demokrasi ile uyuşamayacağını savunan Carcedo buna örnek olarak 'Arap baharı' ve Türkiye'deki gelişmeleri gösterdi. Dini kullanarak iktidarda kalmayı başaran Erdoğan'ın başta İspanya'nın eski başbakanları Aznar ve Zapatero olmak üzere batılı liderler tarafından görmemezliğe gelindiğini öne süren Diego Carcedo, libarel görüşlü olduğunu iddia eden bu kişinin kadınların eşi de dahil olmak üzere başını örtmesini istediğini belirtti. Diego Carcedo, Türkiye'nin 'Gazeteci hapishanesine' dönüştüğünü fikrini söyleyenlerin yargısız içeri alındığını bu durumu yakından takip eden Brüksel ve Almanya ile Fransa'nın Türkiye'ye 'Dur' demeye başladığını savundu.



Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'a karşı protestoların olağan hale gelmesine rağmen bunun neden sandığa yansıyamadığının araştırılması gerektiğini hatırlatan İspanyalı gazeteci, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 52 oy alan bu kişinin ülkedeki tüm güç odaklarını yeni görevinde bir sultan gibi kendi merkezinde toplayacağını ileri sürdü. Diego Carcedo Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı süresince modern Türkiye'den bahsetmenin hayal olacağını da belirterek buna en güzel örneğin başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın "Kadınlar toplum içinde yüksek sesle gülmemeli" sözünün olacağını yazdı. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin