İspanya'dan Türkiye'ye sinema yolu

Cinema of Turkey ile filmlerde izledikleri Türkiye'yi, yazdıkları makale sayesinde gerçekte de gördüler.

Google Haberlere Abone ol
İspanya'dan Türkiye'ye sinema yolu

Sinemanın dünyadaki en güçlü tanıtım, etki ve buluşturma araçlarından biri olduğu gerçeğinden yola çıkarak yapımcı Elif Dağdeviren tarafından hayata geçen Cinema of Turkey platformu, 'Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları'nın ikincisini geçtiğimiz ay İspanya'da gerçekleştirdi. Bu buluşmalar çerçevesinde, Türkiye sinemasını dünyanın çeşitli ülkelerindeki üniversite öğrencileri ve seyircilerle buluşturan platform, İspanya'da bir ilki de hayata geçirdi. Öğrenciler festival boyunca Türkiye sineması seçkisinden izledikleri çeşitli türlere ait örneklerden yola çıkarak ülkemize ve sinemamıza dair düşüncelerinin, bu filmlerin ardından nasıl değiştiğini anlatan makaleler yazdılar. Toplanan makaleler arasında düzenlenen yarışma sonucunda birinci seçilerek ülkemize gelen ilk konuk, İspanya Escuela TAI Üniversitesi öğrencilerinden Jennifer Da Silva oldu.



Hedef Türkiye Sinemasını Dünyaya Tanıtmak, Dünyayı Türkiye’ye çekmek



Cinema of Turkey'in öncelikli hedefleri arasında dünya üniversitelerinde okuyan öğrencilerin Türkiye sineması ile tanışmasını sağlayarak, başarılı birer sinemacı olduklarında ülkemiz sinemasına doğrudan ve/veya dolaylı katkıda bulunmaları fikrini aşılamak bulunuyor. Moskova'nın ardından İspanya'da düzenlenen Akademik Buluşmalar'da sinemamızdan örnekler izleyip yapımcı, yönetmen, oyuncu ve senaristlerle tanışan sinema öğrencilerinden izledikleri filmlerle ve Türkiye sinemasıyla ilgili görüşlerini yazmaları istendi. Toplanan 436 makale arasından seçilen Sinematografi bölümü, 3. sınıf öğrencisi Jennifer Da Silva’nın 'Duyarlı Sinema Başlıklı' yazısı oldu.



Silva arkadaşıyla birlikte yol ve konaklama masrafları karşılanarak Steingenberger İstanbul Maslak Otel'de iki gün boyunca ağırlandı. İstanbul'u gezen, sinemacılarla buluşan Silva'ya; Direktör Elif Dağdeviren eşlik etti. TC Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ile düzenlenen Cinema of Turkey'in çeşitli ülke öğrencilerinden topladığı bu makaleler arasından seçilenler, akademik bir yayında ayrıca bir araya getirilerek yayınlanacak.



Birinci olan makale ile ilk beşe kalmış olanlar www.cinemaofturkey.com sitesinde yayında.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin